Brus9420 001

Brus, 21.06.2020. Povodom novih potvrđenih slučajeva koronavirusa COVID-19 na teritoriji opštine Brus saopštenje je dao Štab za vanredne situacije u cilju pravovremenog i tačnog informisanja građana:

SAOPŠTENJE 21.06.2020 godine

Prema  dostavljenom izveštaju, do 14:00 časova 21.06.2020 godine, u Kovid ambulantu DZ Brus se javilo ukupno 25 pacijenata sa respiratornim tegobama. Rezultati testiranja za lica koja su testirana PCR testom u četvrtak 18.06.2020 godine, pokazuju prisustvo virusa kod 1 lica, i isto je upućeno na dalje lečenje na Infektivno odeljenje Opšte bolnice Kruševac. Za 2 lica koja su ranije upućena sa upalom pluća virusnog porekla na Infektivno odeljenje Opšte bolnice Kruševac gde su i testirana na virus, stigli su rezultati testiranja, kod lica je potvrđeno prisustvo virusa.

Na današnji dan, u kućnoj izolaciji imamo ukupno 139 lica, i oni su pod policijskim nadzorom.

Apelujemo na građane da se STROGO pridržavaju propisanih mera, instrukcija i preporuka, a sve u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19. Naročito se ističe potreba društvene odgovornosti svakog pojedinca i lično poštovanje svih mera prevencija.

KOMANDANT OpŠVS
Saša Milošević

Osnovne informacije o koronavirusu COVID-19 i preventivna zaštita OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE