Brus9420 001

Brus, 05.07.2020. Prema saopštenju Štaba za vanredne situacije na teritoriji opštine Brus danas ima novopotvrđenih slučajeva koronavirusa COVID-19. Saopštenje prenosimo u celini u cilju pravovremenog i tačnog informisanja građana:

SAOPŠTENjE 05.07.2020 godine

Prema dostavljenom izveštaju, do 14:00 časova 05.07.2020 godine, u Kovid ambulantu DZ Brus se javilo ukupno 30 pacijenata sa respiratornim tegobama. Dostavljeni  rezultati testiranja za lica koja su testirana PCR testom u četvrtak 02.07.2020 godine, pokazuju prisustvo virusa kod dvoje lica.

 Na Infektivno odeljenje Opšte bolnice Kruševac u toku dana upućeno je jedno lice sa znacima virusne upale pluća.

Prema dobijenim informacijama od epidemiologa ZZJZ Kruševac, na teritoriji opštine Brus potvrđeno je prisustvo virusa COVID-19 kod još troje lica koja su testirana na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice Kruševac.

Na današnji dan, u kućnoj izolaciji imamo ukupno 64 lica, i oni su pod policijskim nadzorom.

      Apelujemo na građane da se STROGO pridržavaju propisanih mera, instrukcija i preporuka, a sve u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19. Naročito se ističe potreba društvene odgovornosti svakog pojedinca i lično poštovanje svih mera prevencija.

KOMANDANT OpŠVS
Saša Milošević

Osnovne informacije o koronavirusu COVID-19 i preventivna zaštita OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE