SrednjaSkola Brus0818

Brus,08.07.2020. Upis u Srednju školu Brus, kao i sve druge srednje škole u Srbiji, biće održan u četvrtak i petak, 09. i 10. jula 2020. godine. Upis ove školske godine moguće je obaviti elektronski putem portala eUprava ili lično u školi.

Usled aktuelne pandemiološke situacije u zemlji postoji mogućnost prijave za upis učenika u srednju školu preko Portala eUprava i u tom slučaju, roditelji i učenici ne moraju da dolaze u školu.

Da bi roditelj odnosno drugi zakonski zastupnik mogao da pokrene uslugu, neophodno je da ima kreiran nalog na Portalu eUprava. Usluga će se nalaziti u delu Usluge => Obrazovanje => eUpis u srednju školu i biće dostupna roditeljima odnosno drugim zakonskim zastupnicima od četvrtka u 7 časova, do petka u 15 časova .

Postupak upisa se odvija potpuno elektronski - od popunjavanja i podnošenja prijave za upis do notifikacije da je upis kompletiran. Nije potrebno da, učenici i njihovi roditelji odnosno drugi zakonski zastupnici, dolaze u školu radi upisa, niti da prilažu bilo kakva dokumenta. Eventualno, ukoliko se u školi utvrdi da je neki podatak potrebno proveriti, naknadno se može dostaviti određeni dokument, o čemu će roditelji takođe biti obavešteni.

Kao podrška roditeljima odnosno drugim zakonskim zastupnicima koji upisuju decu elektronski preko Portala eUprava, od srede, 8. jula u 12 časova, na broju telefona 011- 7350 557 će biti na raspolaganju Kontakt centar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koji će biti otvoren do kraja drugog upisnog kruga.

Iako se zbog bezbednosnih zdravstvenih uslova preporučuje da se upis obavi elektronskim putem, i ove godine će postojati mogućnost upisa učenika dolaskom u školu. Oni koji ne iskoriste uslugu preko Portala eUprava moraju da dođu u školu uz pridržavanje propisanih i preporučenih zdravstvenih i drugih mera u cilju sprečavanja širenja koronavirusa COVID-19. Upis će se najverovatnije vršiti na platou ispred škole. Što se tiče dokumentacije potrebno je poneti prijavu za upis a u ovom trenutku nema potrebe da se donose drugi dokumenti u papirnom obliku (izvodi, potvrde o prebivalištu, lekarsko i sl.)

U toku drugog upisnog kruga, u ponedeljak 13. jula od 7 do 15 časova, će takođe biti dostupna usluga Elektronski upis u srednju školu.

Uputstvo za kreiranje naloga kao i popunjavanje usluge, možete preuzeti OVDE.
izvor:euprav.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE