NUNS press

Beograd,11.07.2020. Nezavisno udruženje novinara Srbije danas u 17 sati, ispred Doma novinara u Resavskoj 28, počinje akciju podele prsluka i maski novinarima i snimateljima.

Suočeni sa dramatičnim događajima u Beogradu i brojnim napadima na medijske ekipe, NUNS je pokrenuo sve mehanizme kako bi zaštitio novinare i medijske radnike i pružio im pomoć ukoliko su napadnuti i ugroženi.

U kontaktu smo sa međunarodnim i domaćim organizacijama i institucijama i redovno ih izveštavamo o svim događajima, a našu bazu o napadima i pritiscima na novinare redovno ažuriramo faktima o ugrožavanju bezbednosti medijskih ekipa i učinićemo sve što je u našoj moći da svi slučajevi budu rasvetljeni i svi počinioci budu privedi pravdi. U poslednja četiri dana registrovali smo 21 napad na medijske radnike koji su izveštavali sa protesta u Srbiji.

Kako bi umanjili mogućnost napada na novinare, obezbedili smo markirne prsluke sa vidno ispisanim natpisom PRESS i ponudićemo ih svim koleginicama i kolegama iz našeg i drugih udruženja koji poseduju pres kartice. Takođe ćemo deliti i zaštitne higijenske maske, jer smatramo da u vreme razbuktane virusne epidemije svaki građanin mora da poštuje propisane zdravstvene mere. - navodi se u saopštenju NUNS-a

U narednim danima NUNS će osim u Beogradu, prsluke i maske deliti i koleginicama i kolegama iz lokalnih medija širom Srbije.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE