Brus9420 001

Brus, 12.07.2020. Današnje saopštenje Štaba za vanredne situacije opštine Brus o stanju  koronavirusa COVID-19 na teritoriji ove opštine prenosimo u celini, u cilju pravovremenog i tačnog informisanja građana:

SAOPŠTENjE 12.07.2020 godine

Prema dostavljenom izveštaju, do 14:00 časova 12.07.2020 godine, u Kovid ambulantu DZ Brus se javilo ukupno 16 pacijenata sa respiratornim tegobama. Danas nisu obavljana testiranja.

U navedenom periodu nije bilo upućivanja na Infektivno odeljenje Opšte bolnice Kruševac.

Prema dobijenom obaveštenju od članova porodice lica koje je bilo pozitivno na virus COVID-19 i koje je bilo na lečenju na Infektivnom odeljenju Kliničkog centra Niš, isto je preminulo od posledica virusa COVID-19.

 Od strane epidemiološke službe ZZJZ Kruševac do časa izveštavanja nismo dobili podatke o broju lica zaraženih virusom COVID-19 sa teritorije opštine Brus.

Na današnji dan, u kućnoj izolaciji imamo ukupno 42 lica, i oni su pod policijskim nadzorom.

Opštinski štab za vanredne situacije Brus apeluje na članove porodica lica koja su testirana PCR testom, da ostanu kod kuće do dobijanja rezultata testiranog lica, kako bi se sprečilo dalje širenje virusa u populaciji i stabilizovala epidemiološka situacija na teritoriji opštine Brus .

      Apelujemo na građane da se STROGO pridržavaju propisanih mera, instrukcija i preporuka, a sve u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19. Naročito se ističe potreba društvene odgovornosti svakog pojedinca i lično poštovanje svih mera prevencija.

KOMANDANT OpŠVS
Saša Milošević

Osnovne informacije o koronavirusu COVID-19 i preventivna zaštita OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE