AC zgradaopstineAleksandrovac,15.07.2020. Danas je održana 13.sednica Štaba za vanredne situacije opštine Aleksandrovac.

Na dnevnom redu bila je analiza stanja zdravstvene zaštite građana na teritoriji ove opštine, nastalog pogoršavanjem epidemiološke situacije usled znatnog povećanja broja pacijenata pozitivnih na korona virus i preduzimanje odgovarajućih mera za sprečavanje daljeg širenja i suzbijanja bolesti izazvane virusom SARS-CoV-2. Sednicom je predsedavao predsednik opštine, ujedno i komandant Štaba, dr Mirko Mihajlović.

Članovi Štaba su konstantovali i pozvali Župljane na društvenu odgovornost svakog pojedinca i lično poštovanje svih mera prevencije u smislu obaveznog nošenja zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima, poštovanje socijalne distance - udaljenost između građana 2 metra i redovno pranje ruku.

Na predlog predsednika Mihajlovića, jednoglasno je doneta odluka da se po hitnom postupku u Dom zdravlja „Dobrivoje Ger.Popović“ primi u radni odnos na određeno vreme neophodna dva zdravstvena radnika – laboratorijski i rendgen tehničar, koji će biti finansirani iz budžeta lokalne samouprave.

Opštinski Štab za vanredne situacije će svakodnevno pratiti razvoj epidemiološke situacije i u zavisnosti od aktuelnog stanja, preduzimati neophodne mere u skladu sa odlukama Kriznog štaba Republike Srbije.
izvor:Informativna služba DK Aleksandrovac


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE