LKRBrus 07201

NVO „Lokalna Kuća Razvoja Brus“ iz Brusa je u proteklom periodu sprovela i realizovala projekat pod nazivom „Zaštitom i očuvanjem životne sredine do održivog razvoja opštine Brus: Budućnost to smo Mi mladi, a Brus je naš Dom, čuvajmo ga i razvijajmo Svi Zajedno“.

Više o samom projektu rekao  je Vladica Pavlović ispred Lokalne kuče razvoja Brus:

Ovaj projekat je bio planiran da se sproveden u periodu od 04. decembra 2019. godine do 31. maja 2020.godine ali zbog situacije sa koronavirusom rok za sprovođenje projektnih aktivnosti je produžen do 15. jula 2020. godine uz finansijsku podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Opšti cilj projekta je poboljšanje informisanosti, edukovanosti i razvoj svesti o održivom razvoju na lokalnom nivou i ulozi zaštite i očuvanja životne sredine dok je specifični cilj poboljšanje animiranosti, informisanosti, edukovanosti i unapređivanje znanja i veština ciljnih grupa (dece u vrtiću, mladih iz osnovnih i srednje škole, vaspitača, prosvetnih radnika, roditelja, medija na lokalnom nivou) putem neformalnog obrazovanja za održivi razvoj, u tome i kako sve to zajedno sublimirano može uticati na ubrzaniji lokalni društveno – ekonomski razvoj opštine Brus gde sva ta deca, svi ti roditelji i obrazovni radnici kao vaspitači i pedagozi i svi mi na kraju krajeva živimo, a mišljenja smo da se sa pravovremenom edukacijom treba i valja započeti od malih nogu, kako bi to ušlo u svest mlađih naraštaja i vremenom dalo dobrih rezultata.
Primarne ciljne grupe bilia su nam deca predškolskog uzrasta iz vrtića „Pahuljice“ u Brusu, učenici  svih osnovnih škola na teritoriji opštine Brus i učenici Srednje škole Brus.
Sekundarne ciljne grupe bile su nam roditelji i zaposleni u vaspitno obrazovnim i obrazovno vaspitnim ustanovama (roditelji i vaspitači u vrtiću kao i lokalni elektronski, štampani i on –lajn mediji koji izveštavaju sa teritorije opštine Brus.
Zbog svetske pandemije koronavirusa i proglašenog vanrednog stanja usred epidemije koronavirusa u našoj državi od 15. marta do 06. maja 2020. godine, kao i propisanih mera zaštite i držanja fizičke distance, obustave rada u svim školama i vrtićima na teritoriji Republike Srbije, umesto održavanja 3 planirane radionice za ciljnu grupu projekta tokom marta, aprila i maja meseca, mi smo sve to rešili da prebacimo u digitalnu formu i da digitalizujemo te radionice i u tom cilju smo snimili jedu specijalnu emisiju iste sadržine i sadržaja koja se ovih dana montira i koja će biti oko 22. - 23. jula 2020. godine postavljena na naš sajt  kao i na sajt i YouTube kanal Stvarnost online - elektronskog medija i produkcijske kuće koja je snimila i montirala emisiju.
Mi smo ovim projektom želeli  da deci i mladima sa teritorije opštine Brus, koji su svi bili direktna ciljna grupa, kao i roditeljima i zaposlenima u vaspitno obrazovnim ustanovama,  predstavimo Agendu UN 2030 posvećenu održivom razvoju na globalnom nivou, održiv razvoj i zelenu – ekonomiju i zaštitu i očuvanje životne sredine na lokalnom nivou. putem objavljivanja prvenstveno web-platforme Održivi razvoj Brus
Pokušali smo u novonastaloj situaciji uzrokovanoj svetskom pandemijom koronavirusa i veoma teškom epidemiološkom situacijom i u našoj zemlji u granicama trenutnih mogućnosti zbog toga da utičemo na poboljšanje informisanosti, edukovanosti i razvoj svesti o održivom razvoju na lokalnom nivou i ulozi zaštite i očuvanja životne sredine u tome i kako sve to zajedno sublimirano može uticati na ubrzaniji lokalni društveno – ekonomski razvoj opštine Brus gde sva ta deca, svi ti roditelji i obrazovni radnici kao vaspitači i pedagozi i svi mi na kraju krajeva živimo, a mišljenja smo da se sa pravovremenom edukacijom treba i valja započeti od malih nogu, kako bi to ušlo u svest mlađih naraštaja i vremenom dalo dobre rezultate. - Rekao je Vladica Pavlović ispred Lokalne kuće razvoja Brus

Opširnije o samom projektu i NVO "Lokalna kuča razvoja Brus" OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE