GSS SrbijeKopaonik17

Kraljevo,02.08.2020. Spasioci Gorske službe spasavanja Srbije pronašli su jutros oko 04:00 časa dva planinara koji su se izgubili sinoć na lokaciji Maglič, planina Stolovi kod Kraljeva, stoji u današnjem saopštennju GSS Srbije.

“Jutros oko 4 časa spasioci Gorske službe spasavanja pronašli su dva planinara koji su se izgubili na lokaciji Maglič, planina Stolovi kod Kraljeva. Planinari nisu povređeni, i bezbedno su spušteni u podnožje planine. Gorska služba spasavanja primila je poziv sinoć u 21.50, i spasioci su odmah krenuli u akciju potrage.”

Gorska služba spasavanja (GSS) Srbije je dobrovoljna i neprofitna organizacija čiji je osnovni cilj pomoć i spasavanje u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima. Spasiti ljudski život, pomoći čoveku u nevolji, osnovni je zadatak GSS-a.

GSS Srbije su 1952. godine osnovali iskusni alpinisti, dok danas Gorsku službu spasavanja sačinjava oko 250 aktivnih spasilaca, od kojih su mnogi iskusni planinari, visokogorci, alpinisti, sportski penjači, speleolozi, ronioci, skijaši i paraglajderisti.
GSS Srbije foto:arhiva


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE