AC stab05820

Aleksandrovac,05.08.2020. U sali Skupštine opštine Aleksandrovac danas je održan sastanak Štaba za vanredne situacije, kojim je predsedavao dr Mirko Mihajlović, predsednik opštine i komandant Štaba.

Tema sastanka na kojem su bili prisutni čelnici lokalne samouprave, predstavnici Opštinske uprave, zatim svi relevantni predstavnici institucija i javnih preduzeća, poput Doma zdravlja, Centra za socijalni rad, JKP „Aleksandrovac“, Poslovnog centra „Župa“, Vatrogasno-spasilačkog odeljenja, kao i predstavnici za delovanje u vanrednim situacijama i medija, bila je trenutna epidemiološka situacija i mere koje su preduzete u cilju zaštite stanovništva od virusa korona.

Zaključno sa jučerašnjim danom, na teritoriji aleksandrovačke opštine, od početka epidemije, koronavirusom su zaražene 222 osobe.

Zbog epidemije virusa Kovid -19 i pojačanog rizika širenja zaraze, Štab je odlučio da se ove godine ne organizuje tradicionalni vašar koji se u Aleksandrovcu svake godine organizuje 8.avgusta, na veliki pravoslavni praznik, Prepodobnomuč. Paraskeva – Petka.

Predsednik opštine i komadant Štaba, dr Mirko Mihajlović, još jednom je uputio apel građanima da se, kao i do sada, ponašaju odgovorno i da se pridržavaju svih preventivnih mera Kriznog štaba Republike Srbije i Štaba za vanredne situacije opštine Aleksandrovac.

Držite razmak, nosite maske, perite ruke sapunom i izbegavajte okupljanja!
izvor i foto:Informativna služba DK Aleksandrovac


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE