Brus9420 001

Brus, 06.08.2020. Današnje saopštenje Štaba za vanredne situacije opštine Brus o stanju  koronavirusa COVID-19 na teritoriji ove opštine prenosimo u celini, u cilju pravovremenog i tačnog informisanja građana:

SAOPŠTENjE 06.08.2020 godine

 Prema dostavljenom izveštaju od 14:00 časova 05.08.2020 godine do 14:00 časova 06.08.2020 godine, u Kovid ambulantu DZ Brus se javilo 23 pacijenta sa respiratornim tegobama. Uzeto je 5 briseva za PCR testiranje.  

U navedenom periodu jedan pacijent upućen je na Infektivno odeljenje Opšte  bolnice  Kruševac.

Rezultati testiranja lica kojima je uzorkovan bris za PCR testiranje 03.08.2020 godine pokazuju prisustvo virusa kod četvoro lica.

Po dobijanju rezultata testiranja od strane ZZJZ Kruševac i Kovid ambulante DZ Brus, rezultati će biti objavljeni i transparentni.  

Na današnji dan, u kućnoj izolaciji imamo ukupno 42 lica, i oni su pod policijskim nadzorom.

Opštinski štab za vanredne situacije Brus apeluje na članove porodica lica koja su testirana PCR testom, da ostanu kod kuće do dobijanja rezultata testiranog lica, kako bi se sprečilo dalje širenje virusa u populaciji i stabilizovala epidemiološka situacija na teritoriji opštine Brus .

Apelujemo na građane da se STROGO pridržavaju propisanih mera, instrukcija i preporuka, a sve u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19. Naročito se ističe potreba društvene odgovornosti svakog pojedinca i lično poštovanje svih mera prevencija.

 KOMANDANT OpŠVS
Saša Milošević

Osnovne informacije o koronavirusu COVID-19 i preventivna zaštita OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Milica. 98975177
A procitajte izvestaj ZZJZ Kš danas.Sta oni kazu sa brojevima,a sta kazu štabovci bruski.I je l je broj 1 isto sto i broj 4? Ako kojim slucajem nije,objasnite kako se pozivate na izvor a prilozite drugu brojku.I ozbiljno pitanje koje cutite,ko je odgovorn za pojavu virusa u domu za stare u Brusu?
| 0 0
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE