Brus9420 001

Brus, 10.08.2020. Današnje saopštenje Štaba za vanredne situacije opštine Brus o stanju  koronavirusa COVID-19 na teritoriji ove opštine prenosimo u celini, u cilju pravovremenog i tačnog informisanja građana:

SAOPŠTENjE 10.08.2020 godine 

Prema dostavljenom izveštaju do 14:00 časova 10.08.2020 godine, u Kovid ambulantu DZ Brus javilo se ukupno 22 pacijenta sa respiratornim tegobama. Uzeto je 7 briseva za PCR testiranje.

U navedenom periodu jedan pacijent upućen je na Infektivno odeljenje Opšte  bolnice  Kruševac.  

Prema izveštaju ZZJZ Kruševac na današnji dan od početka epidemije, na teritoriji opštine Brus potvrđeno je prisustvo virusa COVID-19 kod 108 lica. 

Na današnji dan, u kućnoj izolaciji imamo ukupno 37 lica, i oni su pod policijskim nadzorom.

Opštinski štab za vanredne situacije Brus apeluje na članove porodica lica koja su testirana PCR testom, da ostanu kod kuće do dobijanja rezultata testiranog lica, kako bi se sprečilo dalje širenje virusa u populaciji i stabilizovala epidemiološka situacija na teritoriji opštine Brus .

Apelujemo na građane da se STROGO pridržavaju propisanih mera, instrukcija i preporuka, a sve u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19. Naročito se ističe potreba društvene odgovornosti svakog pojedinca i lično poštovanje svih mera prevencija.

 KOMANDANT OpŠVS
Saša Milošević

Osnovne informacije o koronavirusu COVID-19 i preventivna zaštita OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE