MediGroup 218202Beograd,21.08,2020. - Kompanija Gorenje u Valjevu, koja upošljava više od 1.500 ljudi, kao dodatnu meru u prevenciji i sprečavanju širenja koronavirusa započela je testiranje svih svojih zaposlenih na prisustvo virusa, a nakon njihovog povratka sa kolektivnog godišnjeg odmora. Za testiranje zaposlenih brzim serološkim testom na COVID-19 koji pokazuje rezultat u roku od 15 minuta od momenta uzorkovanja, identifikujući prisustvo IgG i IgM antitela, angažovan je medicinski tim MediGroup sistema.

Testiranje u okviru fabrike, a u skladu sa kompletnim merama zaštite sprovodi MediGroup tim od pet članova - dva lekara, dva medicinska tehničara i vozač, koji ujedno pružaju pomoć u sprovođenju mera prevencije protiv infekcije izazvane novim koronavirusom. Iz MediGroup sistema navode da su ovakve usluge u ponudi i za druge kompanije, a da je sa Gorenjem ugovor potpisan na godinu dana.

MediGroup 218203

Dodatna procedura koju je kompanija Gorenje uvela u borbi protiv Covid19 virusa podrazumeva da radnici popune epidemiološki uputnik i ukoliko imaju najmanje jedan pozitivan odgovor, upućuju se na testiranje. Svima onima koji su negativni na testu dozvoljeno je da uđu u pogon. Radnici koji imaju pozitivan IgM antitela na testu upućuju se u Covid ambulantu u Valjevu, kako bi ušli u redovnu proceduru eventualnog lečenja i njima nije dozvoljen ulaz u fabriku.

MediGroup 218201

Iz kompanije Gorenje ističu da su dodatne aktivnosti pored svih preporučenih preventivnih mera zaštite koje se u fabrici sprovode od samog početka pandemije, uvedene budući da je najveći prioritet zaštita svih zaposlenih i njihovih porodica, ali i procesa rada. Stoga, predviđeno je da se preventivna testiranja zaposlenih obavljaju redovno, a sve u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i preporukama nadležnih institucija.

Podsećamo, u svim fabrikama Gorenja širom Evrope pa tako i u Valjevu od prvog dana proglašenja pandemije poštuju se striktne preventivne mere koje podrazumevaju: mere fizičke distance, obavezno korišćenje dezinfekcionih barijera, dezinfekciju ruku i radnog prostora, merenje telesne temperature na ulazu, nošenje zaštitnih maski koje obezbeđuju kompanije. U svim fabrikama postavljene su zaštitne barijere koje onemogućavaju fizički kontakt gde god je to moguće, sprovodi se redovna dezinfenkcija prostorija, a sastanci se održavaju online ili uz obavezno održavanje propisane distance.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE