SOBrus 2008201

Brus,21.08.2020. Mnogi se već pitaju "Iz kog razloga BrusONLINE nije ispratio uživo konstitutivnu sednicu SO Brus koja je održana juče, 20. avgusta?". Odgovor je da sednica nije ispraćena uživo iz opravdanih razloga jer su poštovane propisane mere i apel Opštinskog štaba za vanredne situacije.

BrusONLINE nije ispratio uživo konstitutivnu sednicu SO Brus 20. avgusta 2020. godine samo iz razloga jer su poštovane zdravstveno-preventivne mere u cilju sprečavanja širenja koronavirusa Covid-19 na koje svakodnevno apeluje i Opštinski štab za vanredne situacije opštine Brus.

Možda će nekome ovo zvučati kao neki izgovor ali svi oni koji su bili aktivni tokom predizborne kampanje uoči izbora koji su održani 21. juna 2020. godine znaju dobro da BrusONLINE iz istih razloga nije pratio uživo okupljanja i promocije političkih stranaka i grupa građana koje su učestvovale na lokalnim izborima.

Ali da se vratimo na održavanje konstitutivne sednice So brus 20. avgusta 2020...

SOBrus 20820zdravmere1

Na ulazu u zgradu bilo je obezbeđenje zaduženo da izmeri telesnu temperaturu svakome ko je ulazio u zgradu i staralo se da se izvrši obavezna dezinfekcija ruku, a i deljene su zaštitne maske onima koji nisu imali.

SOBrus 20820zdravstmere2

Na ulaznim vratima u salu je bilo obaveštenje o preventivnim merama kojih se treba pridržavati u cilju sprečavanja širenja koronavirusa Covid-19. Po ulasku u salu, gde se održavala sednica, nismo bili u mogućnosti da nađemo zdravstveno bezbedno mesto pa smo odlučili da ne ipratimo uživo sednicu.

Ipak napravili smo par fotografija i kasnije objavili vest o konstituisanju nove vlasti u Brusu a biće prilika za izjave lica koja će ubuduće vršiti zakonodavnu i izvršnu vlast u Opštini Brus.

Pomalo je neshvatljivo da se održi jučerašnja konstitutivna sednica u maloj sali Centra za kulturu tokom vanredne situacije koja je trenutno u opštini Brus zbog pandemije koronavirusa, a da dan ranije nije bilo mogućnosti da se održi Svečana sednica SO Brus, u velikoj sali Centra za kulturu, povodom Dana opštine 19. avgust . 

TS sednicaSO20820

Ne želimo da ulazimo dublje u analizu ali konstitutivne sednice skupština opština u Trsteniku i Aleksandrovcu, koje su održane takođe 20. avgusta, održane su u adekvatnom prostoru uz poštovanje propisanih mera u cilju sprečavanja širenja koronavirusa Covid-19.

Podsetićemo samo na apel komandanta Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Brus:

Opštinski štab za vanredne situacije Brus apeluje na članove porodica lica koja su testirana PCR testom, da ostanu kod kuće do dobijanja rezultata testiranog lica, kako bi se sprečilo dalje širenje virusa u populaciji i stabilizovala epidemiološka situacija na teritoriji opštine Brus .

Apelujemo na građane da se STROGO pridržavaju propisanih mera, instrukcija i preporuka, a sve u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19. Naročito se ističe potreba društvene odgovornosti svakog pojedinca i lično poštovanje svih mera prevencija.

KOMANDANT OpŠVS
Saša Milošević

Sobzirom da je na sednici bio prisutan i Saša Milošević, komandant OpŠVS Brus, kao i njegov zamenik, a moguće je da je bio i neko od članova OpŠVS Brus (za sada ne znamo sastav) postoji mogućnost da su pojedine propisane mere redukovane i ublažene što nagoveštava skorije ukidanje vanredne situacije u opštini Brus koja je proglašena usled pandemije koronavirusa Covid-19.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Posmatrac. 113586617
Vidimo da je obezbedjenje uznapredovalo.Simbolika cista!Napredno,nema sta!
| 0 -1
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE