OCBrus Kop0920a

Brus,08.09.2020. Omladinski centar Brus je nastavio realizaciju projekta "Brus i mladi" dvodnevnim seminarom i radionicama na Kopaoniku uz učešće dvadeset mladih sa teritorije opštine Brus.

Na  dvodnevnim radionicama koje su održane u periodu od 04. do 06. septembra, u hotelu “Kraljevi čardaci” na Kopaoniku, stručni predavači upoznali su mlade polaaznike sa teritorije opštine Brus o mogućnostima uključivanja mladih na lokalnom nivou, ostvarivanju demokratskih prava kroz realizaciju omladinske politike, potrebama i mogućnostima za aktivno učešće u društvu i mogućnostima zapošljavanja.

U narednom periodu kroz projekat "Brus i mladi" polaznici seminara i njihovi drugari imaće više organizovanih aktivnosti i akcija na teritoriji opštine Brus a planirano je da se održi i zajednički susret mladih i čelniika Opštine Brus na kom bi se između ostalog razgovaralo i o izradi platforme koja će biti važna i značajna za pitanja mladih na lokalnom nivou.

OCBrus Kop0920

Izradom ove platforme u okviru sajta “Omladinskog centra Brus” pomoći će se mladima i ostalim građanima opštine Brus da se detaljnije informišu o svojim pravima, mogućnostima nalaženja posla i osmišljavanju brojnih volonterskih i uličnih akcija, koje imaju za cilj da se poboljša život i uređenost lokalne zajednice Brus.

Promenu koju predstavnici udruženja “Omladinski centar Brus” žele ovim projektom da postignu jeste veća informisanost i aktivizam mladih ljudi na celokupnoj teritoriji opštine Brus i mogućnost odlučivanja o lokalnim aktivnostima i donošenju odluka na lokalu.

Projekat “Brus i mladi” finansijski je podržan od strane Evropske unije kroz projekat "Mladi Balkana za Evropu" kojim upravlja Fondacija Centar za demokratiju.
 N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE