AC zgradaopstine

Aleksandrovac,10.09.2020. Na današnjoj sednici opštinskog Štaba za vanredne situacije, kojom je predsedavao dr Mirko Mihajlović, predsednik opštine i komandant Štaba, ukinuta je vanredna situacija na teritoriji opštine Aleksandrovac.

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Kruševac, došlo je do pada broja novoregistrovanih slučajeva COVID-19 u Aleksandrovcu i drugim lokalnim samoupravama na teritoriji Rasinskog upravnog okruga, koji traje duže od mesec dana i kreće se od 0 do 6 na dnevnom nivou. Zato je predloženo ukidanje vanredne situacije na teritoriji opštine Aleksandrovac, uz napomenu da u nastupajućem periodu treba poštovati sve preporuke i mere koje je propisala Vlada Republike Srbije.
Direktorka Doma zdravlja Dobrivoje Ger Popović, dr Veroslava Đorđević istakla je da se početkom septembra povećao broj dece sa respiratornim infekcijama, ali da je to karakteristično za ovaj period, a da je opšte stanje na teritoriji opštine Aleksandrovac, za sada dobro.
Daliborka Simić, direktorka PU “Naša radost“ iznela je problem sa smeštajem dece jedne pripremne grupe. Reč je o manjem prostoru u adaptiranom delu sale. Štab je predložio da Ustanova sa roditeljima iznađe rešenje, kako bi predškolci pratili pripremnu nastavu u najadekvatnijim uslovima.
izvor:Informativna služba DK Aleksaandrovac


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE