Godišnje popijemo 500 milijardi šoljica omiljenog napitka

Kafa MedjunarodniDan0110

Svakog 1. oktobra, petu godinu zaredom, obeležava se Međunarodni dan kafe, koji okuplja ljubitelje ovog napitka, kako bi podelili svoju strast prema kafi, ail i podržali milione proizvođača koji učestvuju u procesu njene obrade.

Instant kafa prvi put je proizvedena u Engleskoj u 18. veku, a danas širom sveta samo u toku jedne godine ispije se više od 500 milijardi šoljica kafe. Preko 60% ljudi konzumira ovaj napitak, dok su najveće kafopije Finci i Šveđani. Bilo da se radi o kafi sa mlekom, kremom, čokoladom ili crnoj, kafa je od svog otkrivanja pre više od 1000 godina postala jedno od omiljenih napitaka na planeti.

Ljubav prema ovom napitku ne poznaje granice, pa se tako ni članovi posade Apola 11, tokom misije na Mesec, 1969. godine, nisu odvojili od svog omiljenog NESCAFÉ napitka. Iako je u našoj zemlji kafa simbol za jutarnje buđenje, razgovor, prijateljstvo, vreme provedeno sa dragim ljudima, slavlje i radost, neosporni su i njeni zdravstveni benefiti po ljudski organizam*.

„Pored toga što nas svakodnevno razbuđuje, kofein u kafi nam olakšava fokusiranje, odnosno usmeravanje pažnje na rešavanje zadataka koji su ispred nas. Paralelno, može pomoći našoj radnoj memoriji pri obradi novih podataka, jer smanjuje umor i povećava moć koncentracije. Kod svih zdravih osoba koje vole i dobro podnose kafu, 2-3 šoljice kafe dnevno mogu povećati produktivnost, a o tome koliko je ona neizostavan deo svakodnevice govori i podatak da se širom sveta dnevno popije 475 miliona šolja NESCAFÉ kafe“, istakla je Koraljka Novina Brkić, nutricionistkinja kompanije Nestlé.

Ovogodišnji Međunarodni dan kafe obeležite tako što ćete probati nove ukuse svog omiljenog napitka. Na tržište Srbije je stigla nova linija NESCAFÉ GOLD CAPPUCCINO, stručno pripremljenog od mešavine prženih zrna kafe i mleka u prahu, za one koji prilikom odabira kafe biraju jedinstvene ukuse.
Za ljubitelje vanserijskih ukusa, dostupna je limitirana verzija NESCAFÉ CLASSIC IVORY COAST, čija ručno ubrana zrna Robuste dolaze sa čak 500 metara nadmorske visine Montagnesa, na Obali Slonovače.
Novi proizvod, NESCAFÉ Gold Espresso, čija je aroma kreirana od 100% zrna Arabica kafe, idealna je za sve koji uživaju u bogatoj baršunastoj kremi. Svilenkasta tekstura Gold ukusa garantuje jedinstveno iskustvo konzumiranja kafe.
*Prema istraživanju agencije Ipsos, 2017.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE