PatrijarhIrinejGavrilovic SPCrs

Beograd,21.11.2020. Telo blaženopočivšeg Patrijarha srpskog Irineja biće preneto u hram Svetog Save na Vračaru, gde će vernici imati priliku da se oproste sa blaženopočivšim Patrijarhom.

Prethodno je telo blaženopočivšeg Patrijarha srpskog Irineja  bilo izloženo u Sabornom hramu Svetog arhangela Mihaila u Beogradu tokom svete Liturgije na dan slave Sabornog hrama, 21. novembra.

Sveta zaupokojena Liturgija biće služena u hramu Svetog Save na Vračaru u nedelju, 22. novembra 2020. godine, sa početkokm u 9 časova. U nastavku svete Liturgije biće služeno opelo a telo Patrijarhovo biće sahranjeno u kripti hrama Svetog Save.

Sveti Arhijerejski Sinod obavestio je sveštenstvo, monaštvo i verni narod da će se tokom molitvenog ispraćaja blaženopočivšeg Patrijarha srpskog Irineja, u Spomen-hramu Svetog Save na Vračaru, Srpska Pravoslavna Crkva striktno pridržavati mera koje su zbog teške epidemiološke situacije u našoj zemlji propisali nadelžni državni organi.

Iz tog razloga, obezbeđen je direktan prenos na prvom programu Radio-televizije Srbije, a Sveti Sinod poziva sveštenstvo i vernike da umnože svoje lične molitve za pokoj duše našeg dragog Patrijarha.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE