zastavasrbija

Beograd,14.12.2020. Ministarska za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije i članica Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 Darija Kisić-Tepavčević saopštila je danas da strani državaljani od 20. decembra neće moći da uđu u Srbiju bez negativnog PCR testa, ne starijeg od 48 časova.

Kisić Tepavčević je objasnila da je Krizni štab doneo odluku prema kojoj će na graničnim prelazima biti vršena pojačana kontrola, uz obavezan PCR test, koji će biti potreban za sve strane državljane, bez obzira na to iz koje zemlje ulaze u Srbiju.

Ona je dodala da našima državljanima Ustav garantuje ulazak u zemlju i za njih će važiti obavezna kućna izolacija u trajanju od 10 dana, ako nemaju negativan PCR test, s tim što se karantin može prekinuti negativnim PCR testom.

Prema njenim rečima, ova mera će važiti od 20. decembra, najverovatnije do 10. januara, u zavisnosti od epidemiološke situacije.

Takođe, ministarka je podvukla da će aktuelne mere za suzbijanje epidemije koronavirusa ostati na snazi do petka, 18 decembra, nakon čega će ponovo zasedati Krizni štab.

Kisić Tepavčević je objasnila da se videlo da su dosadašnje mere dale efekte, ističući da brojevi jesu na visokim vrednostima, ali se vidi pad broja novoobolelih.
izvor:srbija.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE