Neverovatno tužna vest za Brus i bruski sport - preminuo je Milan Burgić Miki u 53. godini života...

MikiBurgic RIPMilan Burgić, svima poznatiji kao Miki Burga, rođen je 1968. godine u Brusu gde je završio osnovnu i srednju školu. Od malih nogu je voleo sport, naročito fudbal.

Svoje fudbalske korake započeo je u najmlađoj selekciji FK Kopaonik Brus, krajem sedamdesetih godina dvadesetog veka, gde je prošao sve selekcije. Izvesno vreme igrao je za omladinsku selekciju FK Napredak iz Kruševca.

Po povratku u Brus postaje standardni prvotimac FK Kopaonik najčešće igrajući na poziciji zadnji štoper.

Po završetku aktivnog igranja fudbala Miki Burgić ne prestaje da se bavi sportom i fudbalom već postaje trener mlađim generacijama u klubu, u kom je ponikao, a uporedo nastavlja da igra za tim veterana FK Kopaonik. Potom postaje radnik Sportskog centra Brus gde ga zatiče bolest i prerana smrt.

Miki Burgić je jednostavno živeo za bruski sport, naročito fudbal, kao aktivni učesnik i organizator mnogobrojnih sportskih dešavanja u opštini Brus.

Bio je primer pravog sportiste tokom svog života - dok je aktivno igrao fudbal i kasnije prilikom rada u klubu i za klub, kao trener mlađih selekcija i kao igrač veterana odazivajući se redovno na pozive za utakmice.

Milan Burgić Miki iza sebe je ostavio suprugu i dva sina, koji su takođe fudbaleri.

Sahrana Milana Burgića Mikija je u četvrtak 17. decembra 2020. godine u 14:00 časova na gradskom groblju u Brusu, uz poštovanje svih propisanih i preporučenih mera usled pandemije koronavirusa.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Beba 103408178
Dragi nas treneru, hvala Vam sto ste davali sebe nesebicno .
POČIVAJ U MIRU
| 3 0
Gordana R Vidojevic 103417134
Iskreno saucesce porodici Burgic
| 3 -1
Sale Marković 103423509
Miki Burga. Jednostavno nije trebalo ništa više reći da bi se prepoznalo o kom čoveku se radi. Centarhalf u našoj generaciji. Tih a glasan kad treba, neprimetan a uvek na pravom mestu, jednostavan a rešavao složene životne i fudbalske priče, blag u životu a žustar na terenu, nenametljiv a neophodan..... prepošten. Neka mu je večna slava.
| 15 0
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE