Tužna vest za Brus ali i mnogo šire stigla je 21. decembra 2020. godine... Preminuo je Radivoje Džamić Džama (1959 - 2020)

RadivojeDzamic RIPRadivoje Džamić rođen je 01. novembra 1959. godine. Radio je u PPT FUD u Brusu gde je od prvih dana bio aktivan i u folklornom ansamblu ove firme.

Posle 1990. godine i velike krize u Srbiji odlučuje da postane privatnik. Ubrzo otvara knjižaru "Džamić" koja je tokom svih godina uspešno poslovala ali i bila sponzor mnogih događaja, kako kulturnih i sportskih tako i humanitarnih akcija.

Radivoje Džamić po gašenju PPT-FUD Brus nastavlja aktivno da se bavi folklorom u KUD "Kopaonik 1903" gde je obavljao i funkciju predsednika.

Tokom svog agažmana u KUD "Kopaonik 1903" osnovano je više sekcija koje su imale uspešna gostovanja i nastupe na takmičenjima i festivalima, kako u Srbiji i regionu tako i širom Evrope.
Svoju ljubav prema folkloru, narodnoj tradiciji i istoriji Brusa i Srbije prenosio je i na mlađe generacije pa je tako KUD "Kopaonik 1903", koji je on vodio, brojao preko dvesta članova. I sve je bilo tako do 2013/14. godine kada se u kulturno-umetnički život Brusa umešala lokalna politika i Džama je polako napustio aktivnosti u KUD-u.

Bio je organizator mnogih kulturno-umetničkih događaja a folkloraši, pevačka grupa i frulaška sekcija uveličavali su i ukrašavali mnoge događaje.

Nikada se ne mogu zaboraviti Vaskršnji koncerti u sportskoj hali u Brusu kao i mnogobrojni humanitarni koncerti koji su priređivani za pomoć ugroženima.

Radio je u svojoj knjižari "Džamić" gde je svakome izlazio u susret uz osmeh i ostaće upamćen kao veliki čovek ogromnog srca.

Nama ostaje da se sećamo Džame kao velikog zaljubljenika u folklor i da se s vremena na vreme podsetimo Vaskršnjih koncerta u njegovoj organizaciji, koje možete pogledati na linku OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE