Upućujemo apel da se pomogne Nenadu Staniću iz Velike Grabovnice kod Brusa kako bi imao osnovne uslove za život

NenadStanic 140121a

Pre izvesnog vremena dobili smo poruku: “Dobar dan ja sam Nenad Stanić živim u kontjeneri gde nema nikakva voda, a struja ima i za struju sam dužan Epsu oko 14 hiljada dinara. Ja inače živim od socijalne pomoći. U ovom kontjeneru su nehumani uslovi sa život…”

Prošlo je neko vreme od te poruke i nedavno smo se zainteresovali za slučaj Nenada Stanića. Već 13. januara smo imali priliku da ga ugledamo u Brusu ali sticajem okolnosti nismo razgovarali. Saznali smo broj telefona i nazvali ga kasnije - rekao nam je da je tog dana bio u pisarnici Opštinske uprave Brus kako bi uputio molbu za pomoć nadležnima.

NenadStanic 140121d

Priča Nenada Stanića je veoma tužna jer je imao nesrećno detinjstvo. Živeo je u Novom Sadu, roditelji su se razveli a on je jedno vreme proveo u domu. Pre desetak godina je odlučio da dođe i živi na dedovini u Velikoj Grabovnici kod Brusa. Nažalost pre 8 godina je izgorela stara seoska kuća u kojoj je živeo. Potom jedno vreme provodi u Domu za stare u Brusu a zatim dobija pomenuti stambeni kontejner u kom živi kako živi s obzirom da nema tekuće vode.

Vodu uzima od obližnjeg komšije ali mora da prepešači oko pedesetak metara…

NenadStanic 140121b

Nenad Stanić ima zdravstvenih problema i epileptične napade… Pre dvadesetak dana imao je epileptični napad i pao je pored uključene kvarcne grejalice. U tom stanju ga je pronašao jedan meštanin koji je prolazio blizu kontejnera i slučajno svratio da vidi treba li mu šta. Imao je šta da vidi – Neša je ležao na podu a koleno mu je bilo naslonjeno na uključenu kvarcnu grejalicu što je izazvalo opekotine ali na svu sreću on je danas dobro i ide na redovna previjanja…

Pomažu mu povremeno komšije i rođaci ali kako smo saznali  to nije dugoročno rešenje jer ni oni nisu uvek u selu a potrebno je baš obratiti pažnju i obilaziti ga redovno jer živi sam.

NenadStanic 140121c

Jedan od načina pomoći je da se dovede voda za piće do kontejnera i osposobi mokri čvor a na proleće da se pokrene akcija kako bi se na temeljima stare, izgorele, kuće izgradila nova, od nekih pedesetak kvadrata, u kojoj bi Nenad Stanić mogao da živi.

Ako ste u prilici lično da pomognete Nenadu Staniću možete ga kontaktirati na tel: +381 64 960 94 95 a ukoliko želite da pomognete  finansijski možete to uplatom na njegov račun br. 200-36636955-51 Banka Poštanska štedionica

Apel za pomoć Nenadu Staniću upućujemo svima kako bi mu na adekvatan način pomogli da ima osnovne uslove za život.
Svaka dobronamerna ideja i predlog su dobrodošli…
Nenad Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE