Min Kultura2

Beograd,15.01.2021. Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je potpisan sporazum između Srbije i Razvojne banke Saveta Evrope, kojim su obezbeđena bespovratna sredstva u iznosu od 400.000 evra za pripremu aktivnosti za ulaganje u kulturnu infrastrukturu i kreativne projekte u Srbiji.

U saopštenju se precizira da će bespovratna sredstva biti namenjena za realizaciju studija predizvodljivosti i izvodljivosti, tehničke opravdanosti i konkursa za izvođačke projekte za tri glavna kulturna projekta u Beogradu.

Prvi je Muzej Nikole Tesle, koji će biti premešten u novu zgradu Termoelektrane „Snaga i svetlost“ na Dorćolu, potom stara zgrada Ložionice u Savskoj ulici koja će biti višenamenski kulturni centar i kreativno središte Beograda i Srbije.

Bespovratna sredstva biće usmerena i na Radionicu, zgradu koja se za potrebe Narodnog pozorišta koristi kao radionica za izradu scenografije, a u narednom periodu treba da se pretvori u alternativni višenamenski performans prostor.
izvor:srbija.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE