Brus DZvakcinacija0121

Brus,15.02.2021. Imunizacija protiv virusa COVID-19 u Domu zdravlja Brus počela je 14. januara 2021. godine po prioritetnim grupama. Do 14. februara vakcinisano je prvom dozom 1498 lica, dok je obe doze vakcine primilo 709 lica.

U prvoj fazi imunizacije 14. i 15. januara po prioritetnim grupama, vakcinisani su zdravstveni radnici Doma zdravlja Brus – ukupno 59. Od toga 35 je primilo obe doze Pfizer vakcine, 15 je vakcinisano Sinofarm vakcinom dok je 9 zdravstvenih radnika vakcinisano Sputnjik vakcinom u Domu zdravlja Kruševac.
Isto tako, po prioritetu vakcinisani su i radnici (18 radnika Sinofarm vakcina) i korisnici Doma za odrasla i stara lica (44 korisnika je primilo obe doze Pfizer  vakcine dok je 9 lica primilo prvu dozu kineske vakcine Sinofarm.
Od 20. januara 2021. počela je masovna imunizacija stanovništva opštine Brus prijavljenih preko e-Uprave ili call centra.
U daljem toku imunizacije vakcinisani su i prosvetni radnici, radnici MUP-a, kao i radnici servisa javnog informisanja na teritoriji opštine Brus.
Na osnovu trijaže prijavljenih lica preko e-Uprave i IZJZ BATUT vakcinisano je i 15 lica sa posebnim potrebama i na osnovu zdravstvenog stanja za imunizaciju u kućnim uslovima.
Do 14. februara 2021. godine vakcinisano je prvom dozom 1498 lica, a obe doze vakcine je primilo 709 lica. Građani će biti pozivani u određenom terminu putem SMS ili preko mejl poruke da 21. dan (isti dan u sedmici) dođu na revakcinaciju.

Dom zdravlja Brus i ovom prilikom apeluje da se prijava građana i dalje vrši putem e-Uprave i poštuju termini zakazanih vakcinacija i revakcinacija.
izvor:dzbrus.org.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE