MUP eUplate0321

Beograd 17.03.2021. Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da će građani Srbije sve uplate za više od 300 usluga koje pruža MUP moći da plate elektronskim putem preko portala eUprava, kreiranjem jedinstvene uplatnice.

Usluga „Plati“ dostupna je na adresi www.plati.euprava.gov.rs, kao i na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova, u rubrici građani – dokumenta građana.

Ministar Aleksandar Vulin, koji je u Policijskoj stanici u Ljermontovljevoj ulici prisustvovao prezentaciji ove usluge, istakao je da je MUP prvi organ državne uprave koji je građanima omogućio da takse i naknade za usluge koje pruža plate jednostavno i lako, bez čekanja u redovima.

On je ukazao na to da je nova e-usluga Ministarstva unutrašnjih poslova značajna ne samo za građane, već i za privredu i firme.

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihajlo Jovanović rekao je da je MUP prvi organ državne uprave koji je građanima ponudio ovaj novi elektronski način plaćanja.

Prema njegovim rečima, ovaj sistem će značiti građanima jer će vrlo jednostavno moći da plate usluge MUP-a putem interneta, e-bankinga, mobilnih aplikacija i po prvi put, prilikom podnošenja zahteva, neće morati da nose papirni dokaz o uplati.

On je najavio da će se dalje raditi na tome da ovaj vid plaćanja počnu da koriste i svi ostali državni organi.

Jovanović je podvukao da će uspostavljeni sistem biti od velikog značaja za javnu upravu, jer po prvi put svaki nalog dobija svoj jedinstveni poziv na broj, na osnovu koga se rasknjižava nalog o uplati.

Direktor Uprave za trezor Marko Gvero istakao je da je digitalizacija naša sadašnjost i da će ovaj servis omogućiti poboljšanje usluga državnih organa i značajno olakšati razna plaćanja građanima.

Usluga „Plati“ omogućiće građanima da umesto popunjavanja nekoliko uplatnica, preko portala eUprave kreiraju jedinstvenu uplatnicu i uslugu plate elektronski Dina, Viza, Master i Maestro karticom i integrisanim elektronskim bankarstvom.

Takođe, uplatu će moći da obave i na šalterima policijskih stanica, a biće im omogućeno i da sa jedinstvenom uplatnicom koju su dobili preko usluge „Plati“ plaćanje obave u bankama i poštama.
izvor:srbija.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE