Min Kultura2

Beograd 21.03. 2021. Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije ponovilo je danas poziv svim učesnicima javnog života da ne vrše pritisak na medije i medijske radnike i da se uzdrže od bilo kakvog napada na njih.

U saopštenju se ističe da retorika koja je ovih dana upućivana novinarima nije primerena ozbiljnim akterima političke scene.

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković povukla je na početku svog mandata sve zahteve za vođenje procesa pred sudovima protiv medijskih kuća i novinara, kojih je bilo ukupno devet, kao i pet krivičnih prijava protiv medija, upravo da bi podstakla sve novinare i redakcije da slobodno, profesionalno, bez osećaja pritiska obavljaju svoj posao.

Niko nema prava da etiketira novinare i da njihovu podobnost određuje na osnovu redakcije u kojoj rade, naglašava se u saopštenju i dodaje da svako vređanje i nipodaštavanje novinara i njihovog posla, bez obzira od koga dolazi, vodi ka urušavanju jednog od stubova demokratskog sistema čiji su oni nosioci.
izvor:srbija.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE