KrivaReka medsestrazima21a

Brus 24.03.2021. Medicinske radnike u opštini Brus ne sprečavaju ni veliki smetovi da stignu do pacijenata po selima u cilju sprečavanja širenja korona virusa Covid 19.

KrivaReka medsestrapesice15a

Medicinski radnici u seoskim ambulantama pri Domu zdravlja Brus trude se i snalaze na svaki način kako bi stigli do svojih pacijenata i pomogli im.

KrivaReka medsestrazima21b

U toku je i vakcinacija protiv koronavirusa na seoskom području opštine Brus a kako u selu uglavnom žive starija lica koje se otežano ili slabo kreću samostalno medicinske sestre dolaze do njih i obavljaju kućne posete.

Da  bi stigle do pacijenata u udaljenim selima ili zaseocima najčešće idu pešice a pomažu im i vozači DZ Brus kao i meštani.

KrivaReka sneg17a

U zimskim mesecima rad na terenu je veoma otežan takoreći u svim selima a posebno u podkopaoničkim selima blaževačkog kraja, zatim Kriva Reka, Osredci... Blaževački kraj je tipična ruralna sredina sa oko dvadesetak razuđenih sela u podnožju Kopaonika i veoma je teško doći do pacijenata.

KrivaReka pomoczima2015

U akcijama tokom zime često im pomažu pripadnici Crvenog krsta Brus, vatrogasno spasilačkog odeljena Brus,  kao i pripadnici MUP-a PS Brus.

Ipak jedini način da bi medicinske sestre stigle do pacijenata u planinskim selima je pešačenje ali to njima ne predstavlja problem kada je potrebno ukazati pomoć.

KrivaReka medsestrazima17a

"Naš poziv je takav da nas u svakom trenutku i u bilo kakvim uslovima ništa ne može spreči da obavimo zadatak i ukažemo pomoć pacijentima." - poručuje medicinska sestra Svetlana Novčić, koja već duži niz godina svakodnevno radi u ambulanti u selu Kriva Reka kopaonička i pomaže meštanima.
N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE