Rukovodstvo Opštine Blace najoštrije osuđuje postupanje radnica Centra za socijalni rad u Blacu prema deci iz porodice Dačević

Blace grb

Blace 23.03.2021. Povodom postupanja prema deci iz porodice Dačević iz Suvog Dola, prateći situaciju u vezi sa ovim slučajem, sa činjenicom da radnice Centra za socijalni rad prema deci nisu bile obazrive i pažljive, kako se moglo i videti na video snimku koji je preplavio društvene mreže i zgrozio celokupnu javnost, Rukovodstvo Opštine Blace izdaje sledeće saopštenje: 

Zdravlje i briga dece je prioritet broj jedan u našem radu i zato najoštrije osuđujemo postupanje zaposlenih radnica Centra za socijalni rad u Blacu i podržavamo apel javnosti da nadležni organi ispitaju ovaj slučaj i utvrde da li je i koliko prekoračeno ovlašćenje zaposlenih radnica Centra za socijalni rad.

Takođe, apelujemo na javnost i na sve one kojima je stalo da se uključe u rešavanje ovog problema, da vode računa da svojim činjenjem ne povređuju privatnost dece, kao i da se nadležnim organima omogući da svoj deo posla urade na adekvatan način u skladu sa važećim zakonima koji regulišu ovu oblast.

Poseban apel upućujemo onima koji žele da od ovog slučaja izvuku svakojake lične koristi, uključujući i politički interes. 

Verujemo da će nadležni organi pravedno voditi istragu u ovom slučaju, da će nadležne službe sprovesti njegovu reviziju i da će deci biti dobro, a ko je prekoračio ovlašćenja treba da odgovara u skladu sa zakonima i u skladu sa težinom povrede radne obaveze.

Rukovodstvo Opštine Blace ograđuje se od ovakvog postupanja zaposlenih u Centru za socijalni rad i preduzima sve mere iz svoje nadležnosti da se ovaj slučaj ispita do kraja i reši u intersu svih a posebno u interesu maloletne dece.

izvor:blace.org.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE