RajkoodRasine TiagoSale0521

Brzeće 11.05.2021. Prva akcija pete sezone čišćenja reka u bruskom kraju koju organizuje doktor Aleksandar Milutinović i udruženje Rajko od Rasine održana je 04. maja na lokaciji između naseljenih mesta Brzeće i Radmanovo.

RajkoodRasine 4521

U ovoj akciji okupilo se 27 akcijaša među kojima je bio Tijago Fereira, Brazilac koji je svoj život pronašao u Srbiji promovišući turizam kao i ekologiju.

RajkoOdRasine 4521dzakovi

Tokom akcije koja je trajala par sati očišćeno je oko 300 metara obale i prikupljeno 300 džakova smeća koji su ineti na put koje je potom prikupilo lokalno komunalno preduzeće.

Gavni inicijator dosadašnjih akcija čišćenja reka u bruskom kraju je doktor Aleksandar Milutinović u čemu mu je uvek pomagao i otac Veroljub Milutinović, profesor fizike koji je odnedavno u penziji ali i dalje veoma aktivan.

"Naše reke su ogledalo našeg društva, naših ličnosti u zbiru. Zapuštena lepota, oskrnavljene mogućnosti, zakinute perspektive, stalna destrukcija ali i velike mogućnosti za preobražaj i put trnja, muke i rada do zvezda i izlaska na zelenu granu... Ipak postoji jedna kvaka, naša lestvica je visoko, naš polazni položaj je jako nisko i traži nas cele i svakog dana a mnogo godina. Zato naučite jedan od oblika mirnodopskog rodoljublja. Pridružite nam se ili organizujte nešto slično ili bolje u Vašem mestu. Nek ova naša prva akcija bude nazvana po našem dragom gostu koji je na delu pokazao da je sve moguće uz veliku želju i rad. Naučio je perfektno srpski jezik, voli ovu zemlju i rekao bih da ga Srbija ceni i poštuje. Brzeće, 5. sezona, prva akcija "Tijagovo ljudovanje", živeo brate" - rekao je doktor Aleksandar Milutinović

Utiske koje je akcija ostavilaa na Tijaga Fereiru pogledajte u video snimku OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE