Brus panorama17

Istorijski arhiv Kruševac i Regionalna privredna komora Rasinskog upravnog okruga pozivaju Vas da prisustvujete savetovanju koje će se održati u Brusu u četvrtak, 10. juna 2021. godine, u zgradi Centra za kulturu Brus, sa početkom u 11 časova, a povodom primene Zakona o arhivskoj građi i arhivskoj delatnosti, koji je stupio na snagu 01.02.2021.godine, sa primenom od 02.02.2021. godine.

Navedenim Zakonom uređuje se sistem zaštite arhivske građe i dokumentarnog materijala, uslovi i način korišćenja arhivske građe, organizacia, nadležnost i delatnost arhiva u Republici Srbiji. Zakon o arhivskoj građi i arhivskoj delatnosti se odnosi na sva pravna lica, bez obzira da li pripadaju javnom ili privatnom sektoru.
Zakonom o arhivskoj građi i arhivskoj delatnosti, članom 9. stav 2. tačka 7-definisano je su stvaraoci i imaoci arhivske građe dužni dostaviti nadležnom arhivu prepis arhivske knjige najkasnije do 30. aprila tekuće godine, za dokumentarni materijal nastao u prethodnoj godini.

Ovim Zakonom kaznena politika je pooštrena, te za neispunjavannje obaveza iz Zakona o arhivskoj građi pravno lice može biti kažnjenjno i novčanom kaznom u iznosu od 50.000 do 2.000.000 dinara, a odgovorno lice u pravnom livu novčanom kaznom do 150.000 dinara.

Predavači će biti arhivski savetnici i arhivisti na poslovima zaštite arhivske građe.

Rok za prijavu prisustva na savetovanju je sreda 09. jun 2021. godine na imejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt osoba: Marija Vesković tel 037 211 131. Broj mesta je ograničen.

Obavezno je poštovanje preporučenih mera (nošenje zaštitnih maski) za zaštitu od virusa Covid 19.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE