Najava kampanje za povećanje bezbednosti žena

PescanikKS bezbedna0621

U okviru kampanje „Bezbedna sam, kada...“, koja je počela 14. juna tekuće godine, UŽ Peščanik će u narednih mesec dana promovisati koncept takozvane humane ili ljudske bezbednosti u svim oblastima života i rada: ekonomskoj, političkoj, ekološkoj, socijalnoj, ličnoj.

Cilj kampanje je podizanje svesti o potrebi unapređenja bezbednosti građana i, posebno, građanki, u skladu sa Rezolucijom Ujedinjenih nacija 1325, Žene, mir, bezbednost, koja prepoznaje i uvažava specfičnosti bezbednosnih prioroteta žena, a na osnovu definicije da je bezbednost „sloboda od straha i sloboda od oskudice“.

"Kampanju ćemo voditi emitovanjem video materijala u medijima i na društvenim mrežama i putem realizacije aktivnosti kao što su radionice, paneli i ulične akcije.

Aktivnosti i događaji u okviru kampanje „Bezbedna sam, kada...“
- TV spot “Bezbedna sam, kada…”

- Poslednji nastavak feljtona u novini „Grad“ o nalazima istraživanja o odnosu građana i građanki prema dijalogu Beograda i Prištine „Pomirenje iz ženske perspektive – ka normalizaciji odnosa Srbije i Kosova“ - 18. juna 2021.

- Pandemija virusa korona i njen uticaj na mentalno i fizičko zdravlje, tribina, hotel Dabi, 23. juni 2021, u 14.00 h

- Sastanci sa predstavnicima lokalnih uprava o stanju prava i bezbednosti žena u Rasinskom okrugu

- Sastanci sa ženskim grupama u Rasinskom okrugu

- Treining za predstavnike i predstavnice medija o zaštiti od diskriminacije i nasilja prema ženama i o primeni UN Rezolucije 1325, od 02-04. jula 2021.

- Trening za aktivistkinje ženskih prava iz Srbije i sa Kosova o dijalogu Beograd – Priština, 23-25.07.2021.

Kampanju realizujemo zahvaljujući finansijskoj i feminističkoj podršci OAK Fondacije, Rekonstrukcije ženski fond i Fondacije Kvinna till Kvinna.

Pozivamo građane i građanke, medije i javnost da kampanju podrže i u njoj učestvuju." poručuju iz UŽ Peščanik iz Kruševca


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE