DSD plakatCerskabitka2021

Društvo srpskih domaćina priprema obeležavanje 107-godišnjice pobede Vojske Kraljevine Srbije nad agresorskom vojskom Austrougarske pod komandom njihovog generala Poćoreka na Ceru avgusta meseca 1914. godine - Cerska ili Jadarska bitka.

Svečanost se organizuje na Tekerišu 19. avgusta 7530/2021. godine sa početkom u 10:30 časova, a u 10:45 je opelo SRPSKIM DIV JUNACIMA Cerske bitke na Spomen kosturnici u Tekerišu.
Posle državnog dela programa, nastavlja se kulturni program koji je pripremilo Društvo srpskih domaćina, zatim ČAS ISTORIJE, a na kraju će se učesnicima programa obratiti i predsednik Društva Nićifor Aničić sa porukom zahvalnosti SRPSKIM DIV JUNACIMA - UČESNICIMA ODBRAMBENOG OTADžBINSKOG RATA (1914-1918) u kome je Srbija na OLTAR SLOBODE prinela 1.266.000 žrtava - sa porukom današnjim Srbima u Srbiji, zemljama regiona i svetu - pod naslovom ČUJTE SRBI! - koju nam je kao OPORUKU zaveštao veliki srpski prijatelj, ratni dopisnik i kriminalističko patološki ekspert Dr Arčibald Rajs.

Po završetku programa u Memorijalnom kompleksu na Tekerišu, u porti mesne crkve posvećene Svetom proroku Iliji biće organizovano osveženje i ručak za učesnike.

U povratku sa obeležavanja 107-godišnjice Cerske bitke planirana je i poseta Muzeju BOJ NA MIŠARU u Mišaru i MUZEJU HLEBA u Pećincima.
izvor i foto:drustvosrpskihdomacina.org.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE