VS CuvariReda30821

Kraljevo 31.08.2021. Posle prve faze Međunarodnog takmičenja jedinica vojne policije "Čuvar reda" koja je održana 30. avgusta na poligonu „Žiča“ kod Kraljeva, ekipe Vojske Srbije i Ruske Federacije dele prvu i drugu poziciju sa 631 bodom ispred ekipe Republike Kazahstan koja je sakupila 482 poena.

Na programu je bilo individualno nadmetanje u gađanju automatskom puškom 7,62 mm M70 i poluautomatskim pištoljem 9 mm „Glock“, u individualnoj konkurenciji.

Najbolji pojedinačni rezultat postigao je mlađi vodnik Nikola Krstić iz srpskog tima sa faktorom pogodaka 1,98, drugo mesto drži, takođe, naš pripadnik vodnik Petar Vukašinović sa faktorom pogodaka 1,67, dok je treći najbolji strelac danas bio zastavnik Aleksej Glatkov iz Ruske Federacije sa faktorom pogodaka 1,36.

Islamska Republika Iran za sada ima 403 boda, Republika Kipar 163, a Država Katar 100 poena.

Bodovna razlika između timova u gornjem delu tabele je minimalna i većina takmičara saglasna je da u naredne tri faze tek predstoji ozbiljna borba. Već sutra na „Žiči“ održaće se druga faza međunarodnog takmičenja jedinica vojne policije „Čuvar reda“ kada je na programu „Gađanje patrole vojne policije“. Takmičari će u parovima rešavati vatrene zadatke u simulaciji urbanog borbenog okruženja.

Ovo je peti put da se disciplina "Čuvar reda" održava u okviru Međunarodnih vojnih igara, a prvi put da je domaćin tog takmičenja Republika Srbija i da na njemu učestvuju pripadnici Vojske Srbije.
izvor:mod.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE