KS ugovorEkologija0821a

Kruševac 03.09.2021. Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović sa predstavnicima lokalnih samouprava je potpisala ugovore o sufinansiranju projekata uklanjanja smetlišta.

„Ovo je jedna od najvećih akcija čišćenja koju ćemo sprovesti u narednom periodu. Prema procenama, u Srbiji ima oko 3.500 smetlišta i divljih deponija, a mi ćemo u septembru očistiti 500 na teritoriji 43 grada i opštine u Srbiji, što je dobar početak. Važno je da podižemo svest građana i da zajedno čuvamo očišćene lokacije kako se ne bi dešavalo da ih iznova čistimo. Zamolila sam jedinice lokalne samouprave da pojačaju kontrolu, a ministarstvo će, gde je potrebno, obezbediti video nadzor na očišćenim lokacijama. Kontrola će biti mnogo rigoroznija, jer započinjemo veliki posao za čistiju budućnost“. rekla je ministarka Irena Vujović.

Jedinice lokalne samouprave su na javnom konkursu Ministarstva zaštite životne sredine kandidovale smetlišta i divlje deponije koje najviše smetaju građanima i one će se prvo očistiti. Ministarstvo je za ovaj posao obezbedilo 75 miliona dinara.

U ime grada Kruševca, Ugovor o sufinansiranju realizacije projekta prevencije nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanje u 2021. godini na teritoriji grada Kruševca potpisao je Aleksandar Jovanović, zamenik gradonačelnika.

KS ugovorEkologija0821b

Ukupna sredstva za realizaciju Projekta iznose 1.232.313,10 dinara, od čega Ministarstvo zaštite životne sredine obezbeđuje 985.850,88 dinara, a Grad se obavezuje da obezbedi sopstveno učešće u iznosu od 246.462,72 dinara.
izvor i foto:krusevac.ls.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE