Bruskimars2018 008a

Brus 19.09.2021. Udruženje građana za zaštitu prirode i negovanje Srpskog nasleđa “Rajko od Rasine” i dr Aleksandar Milutinović organizuju Bruski marš 2021 u znak sećanja na stradanje nedužnih srpskih civila iz podkopaoničkih sela u oktobru 1942. godine.

Bruski marš 2021 planiran je da se održi u nedelju 03. oktobra. Zborno mesto je u 07:45 časova u podnožju brdašca kod gradske crkve i Bruskog krsta odakle će se krenuti na marš uz blagoslov sveštenika crkve Sv. Preobraženje u Brusu.

Bruski marš ka Krivoj Reci kopaoničkoj je dužine 23 kilometara, pri kom će učesnici savladati visinsku razliku od oko 800m i pokloniti se senima stradalih u oktobru 1942 godine. U porti crkve Sv. Petra i Pavla u Krivoj Reci učesnike marša dočekaće sveštenik Marko Rakonjac koji će održati odgovarajuću službu a potom će biti izveden prigodan kulturno umetnički program.

Prijave na mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., Instagram reke_srbije i kod g-dina Veroljuba Milutinovića u Brusu.

Organizator apeluje na sve učesnike da tokom marša u svom ponašanju uzmu u obzir sve mere koje su adekvatne sadašnjem trenutku.

Zašto se organizuje Bruski marš i pohodi Kriva Reka oktobra meseca pogledajte OVDE

O progromu u Krivoj Reci kopaoničkoj oktobra 1942. pogledajte OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE