Min nauke

Beograd 23.09.2021. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije podsetilo je juče na to da je odluka o prelasku na onlajn nastavu, ukoliko je u odeljenju zaraženo više učenika, važila i prošle školske godine za učenike svih razreda, te nije reč o novini u odnosu na prošlu godinu.

U odluci Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, koja je doneta u petak, 17. septembra, precizirani su kriterijumi za organizovanje nastave u situacijama kada se pojave slučajevi infekcije COVID-19 kod učenika u istom odeljenju.

Ukoliko se u jednom odeljenju pojave dva ili više slučajeva infekcije, direktor škole organizuje rad u školi prema sledećim instrukcijama:

- ukoliko je reč o odeljenjima sa 16 ili manje učenika, nakon pojave tri obolela učenika u odeljenju prelazak na treći model u trajanju od 10 dana se nalaže samo za to odeljenje;

- ukoliko su u pitanju odeljenja sa 17 i više učenika, nakon pojave dva slučaja, to odeljenje se deli na dve grupe i nastavlja rad po drugom (kombinovanom) modelu nastave. Na grupe se potom primenjuje postupak za odeljenja sa 16 i manje učenika, odnosno nakon pojave nova tri obolela učenika u grupi prelazak na treći model u trajanju od 10 dana se nalaže samo za tu grupu.
izvor:srbija.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE