Novi poziv za dostavljanje predloga projekata „Javno zagovaranje na lokalnom niovu 2021“

ACT foto0720

Beograd 17.11.2021. U ponedeljak, 15. novembra švajcarski projekat „Zajedno za aktivno građansko društvo - ACT“ otvorio je poziv za dostavljanje predloga projekata organizacija građanskog društva u okviru grant šeme „Javno zagovaranje na lokalnom niovu 2021“.

Cilj novog poziva je dalje osnaživanje građanskog društva u Republici Srbiji da efikasnije i aktivnije učestvuje u procesu donošenja odluka i kreiranja politika na lokalnom niovu kroz zagovaračke aktivnosti,  uz uključivanje građana u sve faze procesa zagovaranja. 

Ključni pravci delovanja koji će biti podržani su: uključivanje i mobilizacija građana, praćenje sprovođenja zakona i politika, rodna ravnopravnost i povezane teme, socijalna inkluzija i ranjive grupe, decentralizacija, ljudska i građanska prava, zaštita životne sredine i dobro upravljanje.

U okviru ovog poziva biće podržano maksimalno 15 organizacija građanskog društva u sprovođenju svojih zagovaračkih inicijativa, pri čemu je planirano da najmanje 50% budu organizacije koje deluju van područja teritorije Grada Beograda. Ukupan iznos sredstava za buduće projekte iznosi 225 000 evra.

Projekat ACT podržava Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC). Poziv za dostavljanje predloga projekata otvoren je do 15. decembra 2021. godine do 17:00 časova.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE