ASTRA solidarnost1121

Beograd 22.11.2021. Organizacija ASTRA i druge organizacije i inicijative civilnog društva angažovanih na sakupljanju i distribuciji pomoći za radnike iz Vijetnama u Srbiji, koji rade na izgradnji Linglonga, izdale su zajedničko saopštenje koje prenosimo:

U ZAJEDNIŠTVU JE NAŠA SNAGA!

Organizacije i kolektivi iz Zrenjanina, Beograda i Novog Sada koji učestvuju u prikupljanju i distribuciji solidarne pomoći radnicima Linglonga iz Vijetnama, svakodnevno ulažu napor kako bi se ovim ljudima olakšao položaj i put do ostvarenja njihovih radničkih i ljudskih prava. Do sada smo podržali radnike da se izbore za smeštaj dostojan čoveka, toplu odeću i hranu. Međutim pošto su na više lokacija, to im otežava da se samoorganizuju i bore dalje. Borba nije gotova, još uvek smo na terenu, podrška zajednice im je i dalje potrebna. Akcije se nastavljaju.

Solidarni sugrađani i sugrađanke nas svakodnevno zovu i pitaju gde i kako mogu da pomognu. Kako bismo olakšali dobrim ljudima koji su spremni da se uključe u lokalne akcije i udružili zajedničke napore u jednu veliku akciju, molimo sve zainteresovane da se ovim putem informišu o vrsti pomoći, količini i punktovima gde mogu ostaviti svoje donacije. 

GARDEROBA se više ne prikuplja. Ako bude potrebe, objavićemo poziv opet. Hvala svima koji su do sada donirali toplu odeću i obuću.

U Zrenjaninu i Beogradu prikupljamo HRANU I NOVČANE DONACIJE, u Novom Sadu prikupljamo HRANU I HIGIJENU. Hranu ne distribuiramo svakodnevno, uslove za čuvanje nemamo, a nismo sigurni ni da li radnici imaju frižidere. Ono što znamo jeste da imaju mogućnost da kuvaju, pa tako pored nekvarljive hrane koja se može pripremati, donosite onu koja je suva ili konzervirana. 

PUNKTNA MESTA:

Zrenjanin - Zrenjaninski socijalni forum (ul. Dr Jovana Cvijića 8a) utorkom 10-14h, četvrtkom 12-17h i subotom 10-14h.

Beograd - Društveni centar Oktobar (Strahinjića Bana 33, interfon Oktobar, suteren) od 22. do 26. novembra svakog dana osim nedeljom, od 17h do 23h. Detaljnije na linku  OVDE

Novi Sad
U Crnu kuću 13 - ul Vojvode Bojovića 13, radnim danima do 27. novembra od 10 do 19h, subotom od 10h do 15h možete doneti hranu i higijenska sredstva. Detaljnije na linku OVDE

NOVČANE DONACIJE:
Novac koji će se koristiti u skladu sa potrebama radnika na vodu i hranu, možete donirati uplatom na dinarske račune: 

  1. Solidarne kuhinje: 

160-6000001211075-56 (svrha uplate: Solidarnost sa vijetnamskim radnicima) ili putem Paypala na linku www.paypal.me/solidarnakuhinja

  1. Ostavljanjem novca u Društveni centar Oktobar u Beogradu.

Kako bismo pomogli radnicima adekvatno i pravovremeno, sačuvali snagu i ljude na terenu, molimo vas da nam pomognete tako što ćemo svi poštovati ove smernice, datume, satnice i spiskove.

U zajedništvu je naša snaga!

Solidarno uz radnike:
Zrenjaninski socijalni forum
Zrenjaninska akcija - ZRAK
PAOR - Panonska aktivistička organizacija
ASTRA - Akcija protiv trgovine ljudima
A 11 - Inicijativa za ekonomska i socijalna prava
Solidarna kuhinja
Društveni centar Oktobar
Združena akcija Krov nad glavom Novi Sad
Antifašistički front 23 oktobar
Omladinski centar CK13
Kuhinja solidarnosti Novi Sad


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE