DigitalnaEkspedicija 1121

Raška 25.11.2021. Opština Raška će biti domaćin karavana digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti „Digitalna ekspedicija 2021” u subotu, 27. novembra 2021. godine, u 09:30 časova, na Gradskom trgu ili u slučaju kiše u Centru za kulturu „Gradac“.

Zvanični deo programa počinje u 09:30 časova, kada će se prisutnima obratiti: Sreten Selaković, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Tijana Pajević Đorđević, pomoćnica predsednika opštine Raška.

Karavan je namenjen svim građanima, od mladih koji su od rođenja izloženi digitalnom sadržaju, preko digitalno spretne generacije Z i njihovih roditelja, do građana kojima su digitalni resursi nedovoljno poznati ili dostupni. Tokom održavanja događaja svi prisutni imaće mogućnost da se upoznaju kako da bezbedno koriste Internet, kako da postanu eGrađanin, kako da kupuju i prodaju na Internetu... sve u cilju da lakše funkcionišu u digitalnom svetu i svremenom društvu.

Karavan „Digitalna ekspedicija” je pokrenut na inicijativu Kabineta predsednice Vlade Republike Srbije, Ane Brnabić, sa ciljem da se građani širom Srbije upoznaju sa ključnim digitalnim veštinama 21. veka, elektronskim uslugama, elektronskom trgovinom, osnovama digitalne bezbednosti i pismenosti, kao i ostalim pogodnostima koje nudi digitalni prostor i omogućavaju nove tehnologije.

„Digitalnu ekspediciju“ podržavaju Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Kancelarija za IT i eUpravu, a u partnerstvu sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i programom „Nova pismenost” koji zajedno realizuju Američka agencija za međunarodni razvoj USAID i Propulsion.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE