Raska DigitalnaEkspedicija1121a

Raška 28.11.2021. – Karavan "Digitalna ekspedicija", pokrenut na inicijativu Kabineta predsednice Vlade Srbije, Ane Brnabić, juče je posetio svoju petnaestu stanicu - Rašku, gde su građani imali priliku da se upoznaju sa elektronskim javnim uslugama koje su dostupne na sajtu eUprave, principima elektronske trgovine i osnovama bezbednog korišćenja društvenih mreža, kao i ostalim pogodnostima digitalnog prostora.

Raska DigitalnaEkspedicija1121b

Događaju je prisustvovao Sreten Selaković, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koji je tom prilikom izjavio:“ Iako je digitalna transformacija donela značajne koristi za građane naše zemlje, zvanični podaci u Srbiji pokazuju da samo 49% žena i 55% muškaraca starijih od 55 godina je u poslednja tri meseca koristilo kompjuter. Kako bi se ovaj „jaz“ premostio neophodno je da se ulože dodatni napori, kako bi smo našim starijim građanima omogućili da lakše i brže usvoje digitalne veštine. U tom kontekstu projekat „Digitalna ekspedicija“ poklanja posebnu pažnju starijim osobama“.

Raska DigitalnaEkspedicija1121c

Tijana Pajević Đorđević, pomoćnica predsednika opštine Raška se na karavanu u ovom gradu zahvalila Kabinetu predsednice Vlade Republike Srbije i partnerima što će digitalne veštine, biti predstavljene građanima u Raški.

„Zadovoljstvo nam je što će danas i sutra naši najmlađi ali i najstariji sugrađani, roditelji i uopšte građani i građanke opštine Raška imati mogućnost da se uz zabavne sadržaje, druženje i susrete sa najpoznatnijim influenserima i influenserkama u Srbiji, kao i kroz radionice i razgovore, upoznaju sa osnovama digitalne pismenosti i bezbednosti“, izjavila je Pajević Đorđević.

Karavan će posetiti još Novi Pazar 04/05. decembra i tom prilikom građani će se upoznati sa ključnim digitalnim veštinama 21. veka: kako da u elektronskoj komunikaciji sa državnom upravom ostvare neko svoje pravo ili ispune obavezu, kao i kako da sebi i svojoj deci pruže bezbedno digitalno iskustvo.

Karavan "Digitalna ekspedicija" se sprovodi uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu u partnerstvu sa programom „Nova pismenost” - koji zajedno realizuju Američka agencija za međunarodni razvoj USAID, Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Propulsion.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE