DigitalnaEkspedicija Izazov21

Beograd 29.11.2021. U okviru karavana „Digitalna ekspedicija" otvoreno je takmičenje za učenike i nastavnike osnovnih i srednjih škola pod nazivom „Digitalna ekspedicija Izazov 2021/2022”.

Cilj Izazova je kreiranje digitalnih obrazovnih sadržaja koji će doprineti povećanju nivoa digitalne pismenosti učenika osnovnih i srednjih škola u Srbiji, sa ukupnim nagradnim fondom od milion dinara. Pored finansijske podrške, pobednički timovi dobiće i podršku kroz konsultacije i mentorstvo eksperata iz ove oblasti. Partneri u ovoj aktivnosti su Inicijativa „Digitalna Srbija”, Zavod za unapređenje obrazovanja i vaspitanja i Zavod za vrednovanje kvaliteta vaspitanja i obrazovanja.

Konkurs je namenjen timovima osnovnih i srednjih škola, koje čine tri do pet učenika i jedan do dva nastavnika-mentora, a njihov zadatak je da pripreme idejni projekat za kreiranje digitalnog otvorenog obrazovnog resursa.

To može biti veb-sajt, tekst, video, video-igra, aplikacija za mobilne uređaje ili drugi resurs koji se može koristiti kao pomoćni nastavni materijal, namenjen i učenicima i opštoj javnosti.

Prijavljivanje timova se vrši popunjavanjem formulara, a prijave su otvorene do 13. decembra, u 12:00 časova.

Petar Stanojević učenik OŠ "Jovan Aranđelović" iz Crvene Reke i predstavnik tima pobedničkog projekata iz prethodnog ciklusa Izazova podelio je svoje oduševljenje takmičenjem i izjavio da je njegov tim od početka verovao u uspeh i da je izrada sajta „Biogeografija“ odlična ideja.

„Ponosni smo što smo imati priliku da izradimo jedan digitalni resurs koji će omogućiti svim učenicima osnovnih škola u Srbiji da izučavaju gradivo iz oblasti dva predmeta istovremeno, geografije i biologije. Naša ideja da svim učenicima u Srbiji omogućimo da uče gradivo kroz igru pokazala se kao odlična. Na sajtu https://biogeografija.rs/ se dele zanimljivosti iz biologije i geografije, a posle svake lekcije je moguće proveriti usvojeno znanje kroz interaktivne formate poput kvizova, testova i igrica“, objasnio je Petar.

Izazov raspisuju Zavod za unapređenje obrazovanja i vaspitanja (ZUOV), Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja (ZVKOV) i program „Nova pismenost”, koji partnerski sprovode Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Propulsion i Inicijativa „Digitalna Srbija”.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE