MOD konkursVA2022

Beograd 20.02.2022. Ministarstvo odbrane Republike Srbije raspisalo je konkurs za upis na Vojnu akademiju koji je otvoren do 31. marta 2022. godine. Podnošenje prijave za upis objašnjeno je korak po korak:

Poštovani kandidati, konkurs za prijem kandidata iz građanstva na osnovne akademske studije Vojne akademije Univerziteta odbrane u Beogradu biće otvoren od 15.02.2022. godine do 31.03.2022. godine. Pre podnošenja prijave za upis kandidati treba da se detaljno upoznaju sa tekstom konkursa koji možete preuzeti OVDE. Informacije o studijskim programima Vojne akademije, procesu selekcije i upisa možete dobiti u Specijalnom izdanju magazina Odbrana.

ŠTA JE POTREBNO ZA PODNOŠENjE PRIJAVE ZA UPIS

Prati ove jednostavne korake:

PRVI KORAK - POPUNjAVANjE PRIJAVE

  • Popuni prijavu za prijem u vojnu visokoškolsku jedinicu (PRIJAVA). Primer popunjene prijave možete pogledati OVDE.

DRUGI KORAK – PRIKUPLjANjE DOKUMENTACIJE

Prikupite sledeću dokumentaciju:

  • uverenje o državljanstvu Republike Srbije, ne starije od šest meseci;
  • izvod iz matične knjige rođenih;
  • potvrde nadležnog suda i Ministarstva unutrašnjih poslova (ne starije od šest meseci) da se protiv njih ne vodi krivični postupak ili postupak zbog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti, odnosno da nisu osuđivani za takva dela kaznom zatvora u trajanju dužem od šest meseci ili kaznom maloletničkog zatvora, odnosno da im nije izricana zavodska mera;
  • overene fotokopije svedočanstva svih razreda i fotokopiju diplome srednje škole (za kandidate koji su završili četvorogodišnje školovanje), odnosno svedočanstva završenih razreda i overen prepis (overenu kopiju) ocena sa polugodišta četvrtog razreda (za kandidate kojima je školovanje u toku).
  • overenu fotokopiju diplome o osvojenim nagradama i njihovom rangu sa republičkog takmičenja ako su kao učenici III ili IV razreda srednje škole osvojili jedno od prva tri mesta iz matematike na republičkom takmičenju koje organizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

TREĆI KORAK – SLANjE DOKUMENTACIJE Nakon popunjavanja prijavnog lista i prikupljanja potrebne dokumentacije kandidat podnosi prijave sa prikupljenom dokumentacijom za upis Vojnoj akademiji lično ili putem pošte (adresa ul. Veljka Lukića Kurjaka 33, 11000 Beograd).

ČETVRTI KORAK – ODLAZAK U REGIONALNI CENTAR (VOJNI ODSEK) Javite se nadležnom Regionalnom centru Ministarstva odbrane na teritoriji stalnog mesta boravka (bivši Vojni odseci) gde preuzimate OBRAZAC UPITNIKA ZA BEZBEDNOSNU PROVERU i IZJAVU (iste možete preuzeti klikom na nazive dokumenta) koje nakon popunjavanja vraćate istom organu. Izjavom koju popunjavate ovlašćujete Vojnu akademiju da lični podaci koje ste dali mogu da budu uneti u elektronsku bazu podataka, te da se ti podaci mogu koristiti za potrebe generisanja potrebnih statističkih podataka. Kandidati čije je prebivalište na teritoriji AP Kosovo i Metohija, obrazac za bezbednosnu proveru i izjavu preuzimaju od teritorijalnog organa Regionalnog centra MO koji je najbliži njihovom mestu prebivališta. Vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka koji žele da konkurišu u Vojnu akademiju prijavu podnose nadležnom Regionalnom centru MO u opštinama u kojima dobrovoljno služe vojni rok. Adrese i kontakt telefone nadležnih Regionalnih centara Ministarstva odbrane možete preuzeti OVDE.

PETI KORAK – OČEKUJTE POZIV KOMISIJE Komisija za prijem dokumentacije pozvaće lično svakog kandidata i obavestiti o kompletnosti dokumentacije i ispunjenosti uslova konkursa.

U slučaju da imate bilo kakvu nedoumicu ili pitanje u vezi sa prijavom za upis u Vojnu akademiju, informacije možete dobiti u Odseku za pitanja kadeta i studenata Vojne akademije putem elektronske pošte Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., na telefone: 011/36-03-344, 011/36-03-341 i 064/ 88-74-171 ili na internet stranici Vojne akademije na linku OVDE.

PREOSTAJE JOŠ DA SE PRIPREMIŠ ZA PRIJEMNI ISPIT KOJI SE REALIZUJE 09.04.2022. GODINE

izvor i foto:mod.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE