Brus ARRRO0222a

Brus 25.02.2022. U četvrtak 24. februara u Brusu je održana obuka za preduzetnike I stručno predavanje na temu izrade arhivske knjige.

Brus ARRRO0222b

Obuku za preduzetnike održali su predstavnici Agencije za regionalni razvoj Rasinskog okruga sa ciljem unapređivanja znanja i veština potencijalnih preduzetnika, podizanje nivoa preduzetničke kulture čime se stvara mogućnost za pokretanje sopstvenog posla, otvaranje novih privrednih subjekata što će dovesti do smanjenja nezaposlenosti kroz samozapošljavanje i otvaranje novih radnih mesta.
Polaznici koji su uspešno završili obuku dobili su sertifikat koji im je potreban prilikom apliciranja za sredstava za samozapošljavanje, koje dodeljuje Nacionalna služba za zapošljavanje ili prilikom konkurisanja za start-up kredite kod Fonda za razvoj Republike Srbije.

Brus arhiva0222a

Potom je održano stručno predavanje na temu izrade, vođenja i dostavljanja prepisa arhivske knjige Istorijskom arhivu koje je realizovala PKS RPK Rasinskog upravnog okruga u saradnji sa Istorijskim arhivom Kruševac.

Brus arhiva0222b

Predavanje je koristilo svim prisutnima koji su imali prilike da postave pitanja i dobiju stručan odgovor dok za sve nedoumice oko izrade i sođenja arhivske knjige mogu da se obrate Istorijskom arhivu. Krajnji rok za dostavljanje arhivske knjige je 30. april 2022. godine.
TKM


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE