DanDevojcica UPZS

Beograd 28.3.2022. – Povodom međunarodnog Dana devojčica u informaciono-komunikacionim tehnologijama, koji Udruženje poslovnih žena Srbije obeležava već dvanaest godina zaredom, sedmi put se organizuje takmičenje za devojčice 7. i 8. razreda osnovnih škola pod nazivom UHVATI IDEJU. 

Takmičenje se organizuje sa ciljem da podstakne preduzetničko razmišljanje kod devojčica, a precizne informacije o propozicijama takmičenja i obrazac za prijavu devojčice mogu preuzeti sa sajta Udruženja poslovnih žena Srbije http://www.poslovnezene.org.rs/

Konkurs je otvoren do 17. aprila, a radovi se mogu slati na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Tri najbolja rada biće proglašena onlajn na sam Dan devojčica 28. aprila, na sajtu kao i putem YouTube kanala i društvenih mreža Udruženja poslovnih žena Srbije. S obzirom na okolnosti, usled pandemije Covid-19, koje već dve godine menjaju pravila, Udruženje će veći deo projekta realizovati onlajn ali je spremno da, ukoliko zdravstvena situacija u zemlji to dozvoli, Završni događaj i posete kompanijama organizuje hibridno, u onlaj i oflajn formatu. Povećano korišćenje novih tehnologija u novonastalim okolnostima pogoduje i uklapa se u ideju samog projekta, podsticanje dece da se uključuju u savremene tokove, na privatnom, a kasnije i na profesionalnom planu.

"Ovaj projekat pokreće važne aktere u dečijem okruženju: porodicu, škole, nastavnički kadar, buduće poslodavce, medije, i pre svega mlade, da rade na prevazilaženju rodno specifičnih stereotipa u svetu rada i zanimanja. Sve aktivnosti imaju za cilj da kod devojčica razviju zainteresovanost za preduzetništvo kao opciju za buduće zaposlenje. Stoga projekat u velikoj meri uključuje rad sa javnošću, senzibilizaciju i edukaciju svih uključenih aktera." – izjavila je Olivera Popović, potpredsednica Udruženja poslovnih žena Srbije.

Za realizaciju Dana devojčica Udruženje poslovnih žena Srbije je dobilo institucionalnu podršku Vlade Republike Srbije i predsednice Vlade RS, gospođe Ane Brnabić koja je kao i prethodnih, i ove godine počasna pokroviteljka projekta.

Međunarodni „Dan devojčica u IKT-u” ustanovljen je na nivou UN i obeležava se svakog četvrtog četvrtka u aprilu. Udruženje poslovnih žena Srbije, kao začetnik u Srbiji, ovaj dan obeležava dvanaestu godinu zaredom. U prethodnih jedanaest godina kroz projekat je prošlo više od 8500 devojčica u Srbiji. Projekat ima za cilj da devojčice osnaži prilikom odabira budućih profesija, da ne podležu stereotipima, te da biraju svoj poziv i u netipično ženskim zanimanjima u sektorima poput informacionih tehnologija.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE