MOD sjenicavoda0722a

Sjenica 09.07.2022. U saradnji sa opštinom Sjenica, pripadnici inžinjerijskih jedinica Kopnene vojske od ove nedelje izvode radove na obezbeđenju tehničke vode u pešterskim selima Buđevo, Doliće, Raždaginja i Crvsko.

Aktivnost se realizuje kao projekat civilno-vojne saradnje Vojske Srbije, sa ciljem stvaranja uslova meštanima ovih sela za napajanje stoke u letnjem periodu, sa čim su oni prethodnih godina imali ozbiljnih problema zbog velikih suša koje su pogodile ovaj deo zemlje.

Vojska Srbije je za potrebe realizacije ovog zadatka angažovala inžinjerijsku radnu grupu koja uz pomoć odgovarajućih mašina vrši iskopavanje novih i uređenje i čišćenje postojećih pojila za stoku.

Inžinjerci Vojske Srbije nailaze na odličan prijem meštana, koji uz zahvalnost za pruženu pomoć i požrtvovan rad ističu da ovakve aktivnosti doprinose tome da građani Vojsku Srbije doživljavaju kao sigurnu snagu na koju se mogu osloniti kada im je pomoć najpotrebnija.

Vojska Srbije je i ranije pružala pomoć stanovništvu sela na Pešterskoj visoravni, ali i u drugim krajevima naše zemlje. Više puta je pomagala u izgradnji puteva i vodovoda, raščišćavanju snežnih nanosa, vodosnabdevanju i zdravstvenoj zaštiti lokalnog stanovništva, sa čim će nastaviti i ubuduće radi jačanja međusobnog poverenja i stvaranja uslova za bolji život građana Srbije.
izvor i foto:mod.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE