StojanLapcevicCure 0822

Brus 09.09.2022. Nedavno smo imali priliku da sretnemo Stojana Lapčevića Ćureta koji je od nedavno u penziji posle 47 godina radnog veka u Kulturnom centru Brus.

S obzirom da smo ga sreli u prepodnevnim časovima radnog dana u sedmici malo nam je bilo čudno da sedi u kafeu pa na naše pitaanje šalu odkuda tu i još pije pivo samo je odgovorio "Mali, ja sam u penziji od juna meseca, posle 47 godina rada, i ovo je zasluženo i uživam malo... Ajde sedi!" I tako Ćuretu čestitasmo početak penzionerskih dana i da traju dugo dugo u zdravlju i veselju...

U toku razgovora saznali smo da je Stojan Lapčević počeo sa radom 1975. godine i prvo je radio u bioskopu (zgrada gde je "Kineska radnja"). Od 1979. godine, kada je otvoren novoizgrađeni Dom kulture (sadašnja zgrada Centra za kulturu Brus) radio je kao kino-operater sve do juna 2022. godine kada je pošao u penziju.

Stojan Lapčević Ćure je ovom prilikom ukratko ispričao i nekoliko zanimljivih događaja tokom svog radnog veka pa je pao dogovor da se uskoro vidimo i napravimo opširniji tekst.
Nenad Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE