Bruskimars2021 oznake

Brus 14.10.2022. Sve je spremno za Bruski marš 2022 koji će se održati u nedelju 16. oktobra u organizaciji udruženja za zaštitu prirode i negovanje srpskog nasleđa "Rajko od Rasine".

Kako su protekle pripreme za ovogodišnji marš razgovarali smo sa profesorom Veroljubom Milutinovićem, članom organizacionog tima:

VeroljubMilutinovic Brus1022a

"Organizacija protiče prema planu i lakše nego prethodnih godina s obzirom da je ovo šesti po redu Bruski marš koji se organizuje u znak sećanja na stradale meštane Krive Reke u pogromu 1942. godine. Zadovoljni smo interesovanjem mladih za marš, naročito učenika osnovne i srednje škole u Brusu. Očekujemo oko 200 učesnika koji će se okupiti u nedelju 16. oktobra u 07:30 časova na Trgu Nemanjića, kog gradskog parka u Brusu odakle će krenuti put Krive Reke. Tokom marša učesnike će kao i prethodnih godina pratiti tim spasilaca Crvenog krsta iz Brusa. Po dolasku u Krivu Reku planiran je kraći prigodan program a potom učesnike marša očekuje organizovan prevoz do Brusa. Apelujem na sve učesnike da se tokom marša ponašaju adekvatno trenutku za ovakav tužan i ujedno dostojanstven pohod..." - rekao je profesor Veroljub Milutinović

Marš je dužine 23 kilometara pri kom će učesnici savladati visinsku razliku od oko 800m i pokloniti se senima stradalih meštana Krive Reke 1942 godine.

Zašto se organizuje Bruski marš i pohodi Kriva Reka oktobra meseca pročitajte OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE