PuteviSrbije 1022a

Beograd 27.10.2022. U prostorijama JP „Putevi Srbije“ danas je održan inicijalni sastanak predstavnika JP „Putevi Srbije“, JP „Autoputevi Republike Srpske“ i JP „Autoceste FBiH“.

Ispred JP „Putevi Srbije“ sastanku  su prisustvovali Miodrag Poledica, pomoćnik direktora, Milenko Caković, izvršni direktor Sektora za naplatu putarine i Nenad Grubić, pomoćnik izvršnog direktora, dok su sa druge strane bili prisutni Slobodan Stanarević, v.d. direktora JP „Autoputevi Republike Srpske“ i Elmedin Voloder, direktor JP „Autoceste FBiH“.

Tema sastanka bila je povezivanje sistema elektronske naplate putarine (ENP) na autoputevima u Srbiji, Republici Srpskoj i Federaciji BiH u okviru inicijative „Open Balkan“.

PuteviSrbije 1022b

Dogovoreno je da se u narednih nekoliko nedelja održi sastanak tehničkih timova između tri preduzeća oko povezivanja sistema ENP, nakon čega bi se potpisao i Sporazum između preduzeća za samu realizaciju zajedničkih tagova u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“.

Do sada su već postignuti dogovori između Republike Srbije, Republike Severne Makedonije i Republike Albanije o uspostavljanju  jedinstvenog sistema elektronske naplate putarine u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“, navodi se u saopštenju JP „Putevi Srbije“


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE