Brus parking240716 1

Brus 01.11.2022. Popis stanovništva, domaćinstava i stanova 2022 u Republici Srbiji sproveden je u periodu od 1. do 31. oktobra.
Kako je protekao popis na teritoriji opštine Brus i kada se očekuje objavljivanje rezultata pitali smo Bobana Simića, načelnika opštinske uprave.

Brus nacelnikOU1122

"Popis stanovništva, domaćinstava i stanova 2022 na teritoriji opštine Brus protekao je u predviđenom roku i bez problema. Ukoliko neko od stanovnika opštine Brus nije popisan iz nekog razloga (bili su odsutni itd) mogu se danas i sutra javiti dežuranom popisivaču u zgradi OU Brus, a u zavisnosti od interesovanja dežurstvo će biti organizovano i u četvrtak 03. novembra.
Što se tiče objave rezultata Popisa 2022 prvi preliminarni rezultati trebalo bi da budu objavljeni do kraja novembra 2022. godine, ali taj rok može biti prolongiran jer je Popis produžen u pojedinim gradovima i opštinama.
Prema prethodnim najavama rezultati popisa biće objavljivani, počev od marta, aprila 2023. godine pa sve do 30. juna 2024. godine u skladu sa Kalendarom objavljivanja Republičkog zavoda za statistiku.
Ovom prilikom pozivam stanovnike opštine Brus koji eventualno nisu popisani u periodu od 01. do 31. oktobra 2022. godine da se danas i sutra jave dežurnom popisivaču u zgradi Opštinske uprave Brus." rekao je Boban Simić, načelnika opštinske uprave.

N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE