MOD izvidjaci1122

Pripadnici izviđačkih jedinica iz sastava Prve brigade kopnene vojske realizovali su raznovrsne sadržaje taktičke obuke specijalnih dejstava u rejonima van mirnodopske lokacije baziranja.

Reč je o važnom segmentu obuke, koja se u izviđačkim jedinicama realizuje tokom cele godine, kako bi se očuvala i unapredila osposobljenost profesionalnog sastava za izvršavanje specifičnih namenskih zadataka. 

Tokom višednevnih vežbovnih aktivnosti, izviđači su, u različitim vremenskim uslovima i na složenoj konfiguraciji terena, uvežbavali taktičke radnje, procedure i postupke prilikom osmatranja i prikupljanja obaveštajnih podataka, kao i organizovanje izviđačkih patrola, prepada i zaseda. 

Redovna obuka izviđačkih jedinica je raznovrsna i zahtevna, kako bi se izviđači uvežbali za brzo i efikasno reagovanje u situacijama u kojima se mogu naći prilikom realizacije zadataka u dubini neprijateljevog rasporeda. Tako se na najbolji način održava visok nivo fizičke pripremljenosti i psihičke stabilnosti, kao i njihova sposobnost za uspešno rešavanje najtežih situacija. 
izvor i foto:mod.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE