Brus Maturanti0522a

Brus 31.01.2023. Opština Brus je napokon stvorila mogućnost za stipendiranje studenata sa teritorije opštine na radost mnogobrojnih  studenata. Tim povodom organizovana je i javna rasprava koja traje do danas, 31 januara 2023. godine, do kada mogu da se pošalju sugestije i predlozi na nacrt Konkursa.

Iako je Skupština opštine nedavno donela predlog za stipendiranje studenata za narednu akademsku godinu ipak je pronađeno sredstava da se Konkus raspiše za akademsku 2022/2023 godinu.

Tim povodom Komisiji za dodelu stipendija studentima na teritoriji opštine Brus upućen je predlog mejlom i predat na pisarnici OU Brus:

Opština Brus

Komisiji za dodelu stipendija studentima na teritoriji opštine Brus

Poštovani,

Dostavljam predloge u vezi nacrta Konkursa za dodelu stipendija studentima sa teritorije opštine Brus za akademsku 2022/2023 godinu:

- Da se u obzir uzme i socio-ekonomski status studenata kako bi što veći broj studenata imao priliku da konkuriše i ostvari stipendiju kao podršku za dalje studiranje.

- Da blagu predsnost imaju student koji ne primaju ni jednu drugu stipendiju kako se ne bi desilo da pojedini student ostanu bez stipendije a pojedini primaju po dve ili više stipendija, već da se podrška u studiranju pruži što većem broju studenata.

- Da se iznos za stipendiranje studenata poveća na mesečnom nivou ili ukupan broj studenata koji se stipendira u odnosu na nacrt Konkursa na taj način što bi Opština Brus ubuduće nabavljala udžbenike za polaznike prvog razreda osnovne škole preko Fondacije Alek Kavčić (gde komplet udžbenika košta oko 1.300 dinara) čime bi se ostvarila značajna ušteda finansijskih sredstava koja bi mogla da se usmere na stipendiranje studenata – povećanje mesečnog iznosa ili povećanje broja studenata koji bi se stipendirali. Da bi se ovo ostvarili Školski odbor Osnovne škole samo treba da odluči da se mogu koristiti udžbenici koje štampa Fondacija Alek Kavčić

S poštovanjem
Nenad Miljković

Studenti predlozi0123a

Ukoliko i vi imate sugestiju ili predlog na nacrt Konkursa možete poslati elektronskim putem na mejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili predati na pisarnicu OU Brus ili poslati putem pošte na adresu Opština Brus - Komisiji za dodelu stipendija studentima na teritoriji opštine Brus, ul. Kralja Petra I 120, 37220 Brus zaključno sa današnjim danom.

Podsetićemo da je inicijativa za osnivanje Fonda za stipendiranje studenata u Brusu pokrenuta 2013/2014. godine a u februaru 2015. godine pokrenuta je i ONLINE peticija - više na linku OVDE
N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE